USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Прорахунки Гонтаревої по ПриватБанку стануть доказами її злочинів, – експерт

8 Липня 2017 12:31
Чому Гонтарева займає таку агресивну позицію по ПриватБанку і вимагає судитися з екс-акціонерами у всіх інстанціях? Свою думку з цього приводу висловив редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський на власній сторінці у Фейсбуці.

На його думку, крім особистої неприязні Гонтарева усвідомлює ризики невизнання аудиторами і учасниками переговорів розмірів інсайдерського кредитного портфеля Приватбанку.

Адже власне грунтуючись на розрахунки НБУ про 97% «інсайду», держава капіталізувал ПриватБанк на 116 млрд грн і має намір влити ще 38,5 млрд грн.

«Якщо розрахунки Гонтаревої де-юре не підтвердяться (а вони вже не підтверджуються аудитом EY) і залишаться приблизно в 15 разів менше названих Гонтаревої оцінок обсягів кредитів «пов'язаним особам» - висновок НБУ про обсяги докапіталізації ПБ перетворюються в докази злочинів самої Лєри – «зловживання службовим становищем» та «нанесенням збитків держбюджету в особливо великих розмірах», - йдеться у дописі.

При цьому Дубінський зазначає, що ймовірність позитивного результату для Гонтаревої - мінімальна.

«Реформа НБУ» її улюбленця Владислава Рашкована, в результаті якої був зруйнований кадровий склад Нацбанку, призвела до знищення в тому числі і юридичного департаменту.

«В результаті, розроблена "юристами" Нацбанку нормативку по визнанню "пов'язаних осіб" - йде в розріз з переважаючим законом "Про банки і банківську діяльність". Що означає, спроби визнати кредити "інсайдерськими" в суді - приречені на провал. З подальшим переміщенням в суд справи по самій Гонтаревої», - написав Дубінський.

«І це справа, я впевнений, буде найбільш гідною їй нагородою за знищення системи та інтелектуальної бази НБУ. Бажано, з конфіскацією майна», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
уважний Показати IP 8 Липня 2017 19:53
Що ви постійно того Дубінського публікуєте, він-же все на замовлення Коломойського робить!!!
Ігор Показати IP 8 Липня 2017 23:43
гонтареву геть
А Показати IP 9 Липня 2017 01:50
Мені цікаво що думає 5-тий Найкращий експерт-економіст Світу на тему Гонтаревої. Думаю, що хорошенко і прйсман мають просити 5-го найкращого, поради у цій нелегкій фінансовій проблемі.Думаю що здогадуєтесь хто в мене на думці, так, так нащадок Адельгаймів-ви вгадали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus