USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Пропустити перший урок після нічної тривоги – нормально, – міністр освіти

19 Серпня 2023 08:15
Якщо дитина після нічної повітряної тривоги не виспалася і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок. Це нормально – пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше.

Про це у Фейсбуці написав міністр освіти Оксен Лісовий.

Із його слів, наздогнати пропущене можна на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

«Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів», – зауважив він.

Якщо ж учень чи учениця пропускає самостійну або контрольну, треба надавати можливість доскласти цю роботу. І загалом варто у навчальному процесі фокусуватися на головному, використовуючи усі переваги академічної свободи.

Читати ще: В Україні 63% громадян не підтримують дистанційне навчання

«Ще одне питання: що робити вчителю, який веде урок дистанційно, і в нього почалася тривога, а у дітей в класі ні? Звісно, перервати заняття та йти до укриття. Якщо є можливість продовжити заняття зі сховища – чудово. Якщо немає – це не катастрофа. Безпека – понад усе. Детальніші рекомендації від Міністерство освіти і науки України опублікуємо незабаром», – додав міністр.

Читати ще: Які зміни відбудуться в українській системі освіти: Лісовий розкрив деталі

На думку Оксена Лісового, це питання не так про академічну успішність і правила, як про ментальне здоров’я – і школярів, і педагогів.

«Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни у життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого у мирний час не було б. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс та одне одного, – вважає він. – Стійкість – наша суперсила. Ми можемо більше, ніж думаємо. Але водночас маємо дбати про наше фізичне та психічне здоров’я, щоб мати стійке суспільство, яке здатне на більше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus