USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Прокуратура через суд вимагає, аби волинське підприємство повернуло орендовані землі

7 Червня 2021 18:07
У господарському суді Волинської області слухають справу і інтересах міністерства освіти на науки України. Розірвати договір оренди на землю хочуть із сільськогосподарським підприємством «Ратнівський аграрій», що на Волині.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу Аверс.

Із такими вимогами до суду звернувся заступник прокурора області в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України, Луківської селищної ради, Професійно-технічного училища № 22.

В позовних вимогах йдеться про визнання договору недійсним, а також прокурори вимагають повернути землі.

Варто зауважити, цей спір у суді розглядають вже майже 2 роки. За цей період провадження за рішенням суду вже закривали, утім потім за рішенням апеляції – повертали справу на розгляд. Та цього разу представник відповідача вкотре клопотав про закриття провадження, мовляв немає предмету спору. Відтак судове засідання перенесли – чекають доки позивні вимоги аргументує міністерство Освіти та науки України.

Нагадаємо, Луківське ПТУ на своєму балансі має 275 гектарів землі.Та училище господарює лише на 50 гектарах своєї землі, а решту віддали в користування СТзОВ «Ратнівський аграрій». Зі слів керівника закладу, підприємство використовує їхню землю, засіває її та забирає врожай. Натомість допомагає навчати учнів ПТУ на техніці підприємства і час від часу надає матеріальну допомогу.

Свого часу прокуратура вимагала ці договірні відносини скасувати: у 2019 році був поданий судовий позов. На думку прокуратури «Ратнівський аграрій» незаконно користується земельними ділянками площею 148 га, що розташовані на території на той час Луківської сільської ради Турійського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus