USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Прокляття фараонів реальне»: археолог відкрив давньоєгипетську гробницю

12 Травня 2023 00:53
Археолог з Лос-Анджелеса Рамі Романі вірить, що «прокляття фараонів» реальне після того, як одного разу мало не помер, як відкрив давньоєгипетську гробницю.

Його історію розповідає Ladbible, передає ТСН.

Автори видання нагадують про легенду, коли в 1920-х роках члени дослідницької групи Говарда Картера померли незабаром після відкриття гробниці Тутанхамона. Одні вважають, що їхня смерть сталася в результаті викиду небезпечних матеріалів, інші вважають, що гробниця проклята.

Під час зйомок для каналу Discovery Channel Романі намагався ідентифікувати мумію, яка, на його думку, могла бути особою з Біблії, а точніше, Ехнатоном – давньоєгипетським фараоном.

Після того, як він зайшов всередину, документаліст почув шипіння змій, які повилазили, побачив кажанів та відчув запах аміяку.

«Я зайшов до гробниці, яка не відкривалася приблизно 600 років. Всі охоронці, які там були, ніколи її не відкривали. Ми заходимо всередину і починаємо знімати. Я заходжу туди. і мені дуже важко дихати. Всередині – кажани, змії, жахлий запах», – пригадав він.
Наступного дня Романі був у жахливому стані – він кашляв кров’ю, піднялася температура, бачив галюцинації. Жоден із лікарів не знав, що із археологом. Вони призначили антибіотики, які зрештою допомогли здолати невідому недугу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus