USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Програвши першу половину, «Старий Луцьк» зумів вирвати перемогу в БК «Кривий Ріг». Фоторепортаж

30 Березня 2019 07:00
Програвши перші дві чверті, гравці баскетбольного клубу «Старий Луцьк – Університет» зуміли зібратися в наступних десятихвилинках, перемігши баскетбольний клуб «Кривий Ріг» з рахунком 83:74. Роль лідера у цьому поєдинку на себе взяв капітан лучан Едуард Федчук, який закинув 31 очко.

Матч Вищої ліги чемпіонату України з баскетболу відбувся 29 березня в ОДЮСШ.

Перемігши «Говерлу», баскетбольний клуб «Старий Луцьк» потрапив до вісімки найкращих команд ліги і вже встиг зіграти два матчі проти кам’янського «Прмометея» на виїзді, однак двічі поступився. Тож сьогодні луцькі баскетболісти прагнули подарувати вболівальникам домашню перемогу.

Перші очки у матчі забив Федчук – капітан лучан поцілив дальній. Проте, незважаючи на вдалий початок, гості зуміли вирватися вперед – 5:8, тому тренер лучан Володимир Журжій одразу ж взяв тайм-аут. Після перерви криворіжці закинули два, однак Федчук знову закинув «трьоху» - забігаючи наперед, скажемо, що сьогодні дальні в капітана лучан «полетіли». А потім відбувалися справжні гойдалки у рахунку: завдяки перехвату і двом очкам Федчука лучани повернули лідерство -12:11, після тайм-аута гості знову вирвалися вперед, однак Швагринський «трьохою» зрівняв рахунок – 17:17. Підсумковий рахунок чверті 19:21 на користь гостей.
Впродовж другої десятихвилинки «Кривий Ріг» мав стабільну перевагу в п’ять очок, не дозволяючи лучанам наблизитись у рахунку. За три хвилини до завершення чверті перевага гостей вже складала 8 очок, тож лучани взяли тайм-аут. Відзначимо, що за дві хвилини до завершення лучани закинули три «трьохи» підряд: почергово забивали Коцько, Дейна та Федчук. Втім, на велику перерву команди пішли з семиочковою перевагою криворіжців – 38:45.
Було помітно, що на третю чверть лучани виходили більш зарядженішими, аніж суперники, що й довели на майданчику, здійснивши відрив 7:0, що дозволило зрівняти рахунок: спочатку двічі поспіль забив Коцько, а Федчук додав до цього ендван. Гостей дещо сконфузив такий початок, однак вони не хотіли здаватися і знову вирвалися вперед. Федчук, який просто впіймав кураж у цій грі, завдяки «трьосі» та двом очкам у відриві скоротив відставання до одного вдалого двох очкового кидка – 55:57. Тож гості взяли тайм-аут, який щоправда їм не дуже допоміг, адже після нього Федчук трьох очковому вивів лучан вперед, встановивши рахунок 58:57 перед фінальною десятихвилинкою.
Початок четвертої чверті дещо нагадував початок третьої – лучани знову пішли у відрив, зокрема «трьоху» вкотре закинув Федчук – 65:57. Гості не хотіли сьогодні поступатися та почали скорочувати відставання у рахунку, на що зреагував Володимир Журжій, який взяв тайм-аут, після якого трьох очковий закинув Коцько. За три хвилини до завершення завдяки дальньому від капітана лучан перевага склала 14 очок. В підсумку лучани довели матч до логічного завершення, перемігши 83:74.
Найрезультативнішим гравцем у лучан став Едуард Федчук, в активі якого 31 очко. Також відзначимо Дмитра Швагринського, який оформив дабл-дабл, забивши 15 очок та здійснивши 10 підбирань.

Вже завтра «Старий Луцьк» зіграє другий матч спарки, початок зустрічі о 10.00.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus