USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Професійний донор: лучанин за 30 років 612 разів здавав кров

21 Серпня 2021 22:04
Лучанин Юрій Деркач має звання почесного і заслуженого донора. За 30 років чоловік 612 разів здавав кров.

Юрій претендує на звання Героя України, але отримати його поки не може, йдеться у сюжеті Суспільного.

Чоловік вперше здав кров у незалежній Україні. Себе називає «професійним донором.

«Я просто йду, роблю те, що я можу робити, а якщо комусь це допоможе, то чому б і ні», – каже лучанин.

У Юрія – четверта група крові. За 30 років здав 193 літри плазми. У Волинському обласному центрі служби крові його знають майже всі працівники.

«Стільки років до нас приходить. Він один-єдиний такий на всю область, усе життя себе віддає», – розповідає завідувачка відділення донорства Любов Максимюк.
2017-го Юрій звернувся в облдержадміністрацію з проханням подати його кандидатуру на присвоєння звання Героя України. В облдержадміністрації чоловіку відмовили.

«Причину не пояснили», – каже Юрій Деркач.

Як додає, після відмови у присвоєнні найвищої державної нагороди хотів припинити здавати кров. Але передумав, коли побачив у новинах сюжет про чоловіка, який потрапив у реанімацію після ДТП і потребував компонентів крові, щоб вижити.
«Цей епізод – це єдине, що змусило мене продовжувати здавати кров далі», – каже донор.

У коментарі журналістам про причини відмови у присвоєнні звання Героя України Юрієві Деркачу спеціалісти облдержадміністрації не сказали. Юрій Деркач готовий відстоювати своє право у суді, бо, каже, і за свої права, і за незалежність України треба боротися.

«Україна – це класна, хороша країна, і у нас для цього є все. Головне – бажання усіх потрошку і головне нам не заважати. Кожен на своєму місці робить те, що він може робити класно, якісно. І в результаті отримаємо хороший результат», – каже «професійний» донор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КРАЯНКА Показати IP 22 Серпня 2021 08:00
Я ТАКОЖ ДОНОР. КРОВ МОЖНА ЗДАВАТИ РАЗ НА 3 МІСЯЦІ, ТОБТО 4 РАЗИ В РІК. 120 РАЗ ЗА 30 РОКІВ. ЯКЩО БІЛЬШЕ 600 РАЗ, ТО ВИХОДИТЬ ЛЮДИНА ЗДАВАЛА КРОВ 2 РАЗИ В МІСЯЦЬ. ЦЕ НАПЕВНО ВЖЕ ПОРУШЕННЯ...АБО В ЧОЛОВІКА "НАДЛИШОК" КРОВІ)))
Віталій до КРАЯНКА Показати IP 23 Серпня 2021 09:17
Так у статті вказано, що він здав 193 літри плазми. Проте, це також лише половина від написаного у заголовку - 296 донацій (по 650 мл). Компоненти крові, такі як плазма, тромбоцити та еритроцити, можна здавати раз на два тижні. Раніше було обмеження по плазмі у 20 разів на рік, з цього року немає. Можливо, здавав менше, ніж стандартні 650 мл плазми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus