USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Продавав зброю, щоб купити авто побратимам: прокурори домоглися тюремного терміну для військового з Ковеля

Сьогодні 10:57
Волинянин повернувся з Німеччини й добровільно пішов у Збройні сили, а тепер має кримінальну справу. Чоловіка звинувачують у торгівлі зброєю – продав дві протитанкові гранати і гранатомет. Як пояснив, на отримані гроші хотів купити на передову автомобіль для побратимів.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Із фронту Ілля привіз додому боєприпаси – гранатомет, дві гранати й патрони. Нібито забрав це з поля бою після зіткнення з окупантами.

«Будучи свідомим громадянином, повернувся з Німеччини, добровільно пішов у Збройні сили України. Ризикував своїм життям, захищав нашу державу, наших людей, у тому числі і прокурорів, від збройної агресії Росії. Те, що він приїхав сюди зі зброєю, пов’язано виключно з тим, що в людини була змінена психіка після участі в бойових дій», – зауважив адвокат Микола Сорокопуд.

Читати ще: Знайшов у кущах: на Волині військового судили за зберігання гранати

Мовляв, їдучи з фронту додому в Ковель, чоловік думав, що може бути збройний напад на Волинь зі сторони Білорусі. У жовтні минулого року він продав протитанкову гранату за 500 доларів, а наступного місяця збув ще одну гранату і гранатомет за 2500 доларів.

«Через стан узяв із собою зброю для захисту сім’ї. Коли приїхав сюди, проходив реабілітацію, то зрозумів, що тут усе спокійно. Але побратими попросили купити автомобіль. Він продав речі й купив. Автомобіль зберігався в Служби безпеки України, яка передала його Збройним силам», – додав адвокат.

Ковельський суд визнав чоловіка винним у торгівлі зброєю і присудив два роки іспитового строку. Прокурори з таким вироком не погодилися. Просили п’ять років реального ув’язнення. Мовляв, якби продав так, що поліція не дізналася, то могли бути гірші наслідки.

«Кримінальні правопорушення були вчинені під контролем правоохоронних органів, що зумовило відсутність тяжких наслідків. В інших випадках при збуті вказаної зброї, можливо, настали б тяжкі наслідки. Обвинувачений вчинив (злочин) два рази, що свідчить про систематичність дій», – зазначила прокурор Оксана Яковлєва.

Читати ще: На Волині судили військового, який привіз із фронту дві гранати та патрони

Адвокат зауважив, що обвинувачений є учасником бойових дій. До того ж утримує батька, який має інвалідність ІІ групи й потребує постійного стороннього догляду. За його словами, підсудний добровільно повідомив слідчим, де патрони. Сам ковельчанин просив залишити іспитовий строк.

«Була вимога суду офіційно працевлаштуватися на роботу, що я і зробив. Зараз працюю за спеціальністю – інженером-будівельником на фермерському господарстві, навчався в ЛНТУ на факультеті будівництва», – розповів Ілля Шум.

Втім, судді вирішили частково задовольнити скаргу прокурора. Ковельчанину призначили три роки ув’язнення. Його захисники подаватимуть касаційну скаргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ги Показати IP Сьогодні 12:23
"невинний", бо приїде бригада до судді і пояснить що до чого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus