USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.00 41.40
  • PLN 10.35 10.50

Продавали випічку і сувеніри: у центрі Луцька волонтери збирали гроші на авто для 14-ї бригади

Сьогодні 09:01
У Луцьку 6 серпня влаштували благодійну акцію зі збору грошей на автомобіль, який незабаром передадуть військовослужбовцям 14-ї окремої механізованої бригади, які нині виконують бойові завдання на Куп’янському напрямку.

На Театральному майдані Луцька виставили автомобіль, який вдалося знайти у Європі, розповіла Суспільному ініціаторка акції, волонтерка Наталія Грушка.

Така автівка – нині рідкість, говорить волонтерка. Щоб її купити, довелося позичити гроші. Вартість машини становить 3 тисячі 700 євро, на ремонт витратили 20 тисяч гривень.
Читати ще: З Луцька передали ще один пікап для Третьої штурмової бригади

«Цей збір уже триває десь дві неділі. Цей високий, повнопривідний бус. Зараз в Європі таких немає, але нам повезло його знайти. Він у середині зроблений як медичний. Йде з заводу, але це не означає, що він буде виконувати завдання суто як медичний автомобіль», – каже Наталія Грушка.
Щоб зібрати гроші на автівку, волонтери продавали солодку випічку, патріотичні сувеніри та військові трофеї. Також приготували букети сушених трав.
Під час збору коштів лучанам пропонували розмалювати машину і залишити для військових побажання. Більшість залишали написи: «Ми вас чекаємо», «Бережіть себе», «Слава Україні».
Читати ще: Захисникам України передали з Луцька мікроавтобус і спорядження

6 серпня благодійна акція тривала з 8:00 до 15:00. Зі слів Наталії Грушки, завдяки збору і донатам на картку волонтерам вдалося закрити збір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus