USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Продавали метадон наркозалежним: на Ковельщині ліквідували наркобізнес

Сьогодні 15:04
1 серпня на Ковельщині реалізували масштабну поліцейську спецоперацію, в результаті якої провели 10 обшуків за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів, причетних до незаконного наркобізнесу.

Про це повідомляє поліція Волині.

Реалізацію проводили шість груп поліцейських у різних місцях одночасно: завдяки цьому вдалось затримати всіх причетних зловмисників, вилучити ряд речових доказів та не допустити можливого витоку інформації.

У спецоперації брали участь оперативники та слідчі Ковельського районного управління поліції, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП, за силової підтримки спецпризначенців КОРД та за процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури.

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП Олег Зубко розповів, за якою схемою діяли зловмисники.
Читати ще: Збувала заборонені ліки: волинянку судять за наркозлочини

«Встановлено, що 5 наркоділків, переслідуючи корисливі мотиви та мету власного збагачення, організували цілий наркобізнес. Вони незаконно отримували наркотичний засіб метадон та в подальшому збували його наркозалежним особам Ковеля і району методом «з рук в руки». Оплату за «товар» приймали як на банківські рахунки, так і в готівковій формі», –повідомив Олег Зубко.

Оперативники провели кілька контролів за вчиненням злочину та встановили всіх збувачів: ними виявились ковельчани 42, 43, 19, 35 та 48 років.

В усіх під час обшуків вилучили наркотичні засоби, психотропні речовини, електронні ваги, скляні колби, а також мобільні телефони, банківські картки, три транспортні засоби.
У трьох осіб виявили чотири пістолети, кілька десятків патронів і навіть гранату Ф-1, яку 48-річний зловмисник зберігав просто на балконі своєї квартири. Для її вилучення залучались спеціалісти управління вибухотехнічної служби ГУНП.

Читати ще: Затримали зловмисника, який збував психотропи на території Волині та Львівщини

Інший спритник при затриманні хотів прикритися «посвідченням начальника СБ», яке, звісно, виявилось підробленим.

«Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин – понад 50 тисяч гривень. Загалом, фігуранти щомісяця отримували близько сотні тисяч гривень доходу від незаконного наркобізнесу. Нині ця схема ліквідована завдяки злагодженим діям підрозділів поліції», – зазначив Олег Зубко.
Фігуранти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, їм вже оголошені підозри та обиратимуться запобіжні заходи – тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus