USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Продав майно і втік: у США переховується пастор, через якого у ДТП на Волині загинула першокласниця

Сьогодні 07:15
Розслідування справи про смертельну аварію на Волині, в якій загинула першокласниця Міла Кунц, уже другий рік поспіль стоїть на місці. Обвинувачений у загибелі дитини пастор протестантської церкви із Запоріжжя Євген Бабич уже понад рік живе в Америці, а слідство нічого не робить, аби повернути його в Україну.

Про це пише OBOZ.UA.

Старша дочка встигла відскочити, а молодша забарилася

25 січня 2023 року в селі Торчин Волинської області 6-річна Міла разом зі старшою сестричкою Веронікою вирушили до школи. Це був останній день, коли батьки бачили маленьку Мілу живою.

Школа розташована буквально навпроти будинку родини Кунц, достатньо лише перейти дорогу. Перехід – за 300 метрів від будинку. Тому дівчатка підійшли до краю дороги та уважно подивилися в обидва боки. З одного боку їхала поліцейська машина та водій бачив дітей. З іншого – зелений Daewoo Lanos, яким керував пастор церкви віри Євангельської «Церква Добра новина» із Запоріжжя Євген Бабич.
Дівчата дійшли до середини дороги, проте пастор і не думав зменшувати швидкість. За словами мами Галини Кунц, старша донька встигла відскочити назад, а молодша забарилася. Lanos збив її, дівчинка впала під колеса – і він її ще протягнув кілька метрів.

Читати ще: П’яним скоїв ДТП, а потім ще й дебоширив: у Луцьку водія судили за трьома статтями

Міла отримала важку черепно-мозкову травму, також у неї були пошкоджені внутрішні органи. Через 15 днів, 10 лютого, дівчинка померла в лікарні.
Винуватець ДТП став свідком

Як зазначає видання, із самого початку з розслідуванням аварії відбувалися дивні речі. Поки мама чергувала біля ліжка доньки, в поліції, як зазначають журналісти, вже встигли провести експертизу без участі постраждалої сторони. Потім слідство стверджуватиме, що це мама не давала дозволу на проведення слідчих дій зі старшою донькою Веронікою, яка була свідком аварії. Хоча слідчі чудово знали, що мама зайнята у лікарні з Мілою.

У результаті перша експертиза без участі постраждалих показала, що «водій не міг уникнути наїзду на малолітнього пішохода». А сам керманич автівки став свідком ДТП.

Читати ще: Переплутала педалі та скоїла ДТП: на Волині водійка залишила місце пригоди і відбулася штрафом

Тільки в червні 2023 року на вимогу батьків загиблої дівчинки провели другу експертизу. І тоді з’ясувалося, що водій мав можливість загальмувати. І лише тоді Євгену Бабичу підготували підозру за ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Винному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Але було вже запізно. Підозрюваний у смертельній аварії ще у травні виїхав до Америки.

«А свою нерухомість, яка була під арештом, він зумів продати», – розповідає мама загиблої дівчинки.

Пастор живе в Америці

Після першої публікації OBOZ.UA вдалося досягти того, що Євгена Бабича оголосили у міжнародний розшук. Але на цьому справа поки що зупинилася.

Сам пастор та його сини живуть в Америці. Син Богдан Бабич мешкає у Нью-Йорку, а син Данило – у Спартанберзі, штат Південна Кароліна. Останнє спільне сімейне фото зроблено 30 жовтня минулого року. Там є коментар: «Добре, що всі зустрілися».
Бабич із дружиною та дітьми.

«Коли я оприлюднила, що пастор виїхав, справа не рухається, то в соцмережах мені стали писати люди із Запоріжжя, мабуть, із його церкви. Мене звинувачували в тому, що це я винна у загибелі доньки, що пастор ні в чому не винний. Що це мої дівчата вибігли на дорогу через якусь фуру. Начебто він дав мені гроші, але я хочу ще. Насправді водій навіть квіточки на могилу не поклав», – каже Галина Кунц.

Зараз на сторінці у Facebook «Церкви Добра новина» затишшя, іноді з’являються посилання на відео з інших церков. Востаннє церква нагадала про себе торік, коли показала відео про збір гуманітарної допомоги.

В YouTube остання проповідь датується 23 травня минулого року, тоді Бабич виступав у Берліні. Після цього він зник. Хоча раніше його виступи з’являлися на каналі для вірян COOD CHANNEL у рубриці «Слово вчасно з Євгеном Бабичем» і збирали лайки тисяч підписників.

Сам Євген Бабич уже багато років поспіль займається протестантським рухом. Збереглося відео його проповіді від 2001 року. Ще молодий пастор палко зачитує цитати Євангелія.
Журналісти зателефонували до церкви. Там підтвердили, що Євген Бабич зараз перебуває в Америці. Щоправда, контактів не дали, пояснивши, що він мав «інцидент – і зараз його за це переслідують». OBOZ.UA запропонувало пастору зв’язатися з виданням й таки викласти свою думку щодо ДТП. Наразі журналісти чекають на його відповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP Сьогодні 07:30
пастор шлак
В. Показати IP Сьогодні 08:16
Вот пид*р.Привести его сюда и на глазах всех йего студебекеров переехать машиной
Маск Показати IP Сьогодні 08:30
А де весь цей час мастурбували продажні правоохоронні органи ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus