USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Продають алкоголь: через суд хочуть розірвати договір із футбольним клубом «Адреналін» у Луцьку

24 Червня 2024 07:16
Громадська організація «Футбольний клуб «Адреналін» у 2015 році взяла в оренду у Волинської обласної ради за часів головування Валентина Вітра площу з чашею басейну на 49 років. За понад тисячу метрів квадратних на вулиці Чорновола в Луцьку орендарі платили спочатку 806 гривень на місяць, а після індексації – півтори тисячі.

Із часом дитяче футбольне поле обросло літньою терасою і баром, де продають алкоголь. У цьому пересвідчилися на власні очі члени майнової комісії обласної ради та майнового відділу облдержадміністрації ще торік. Тоді вони під виглядом таємних покупців придбали на літній терасі алкоголь. Цікаво, що тераса розташована на ділянці, яка перебуває на балансі Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради, і в оренду громадській організації «Адреналін» не здавалася, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Нам продали алкоголь. До того ж, ця територія, не здана в оренду, є територією освітнього закладу. Продаж будь-яких алкогольних напоїв заборонений. Здійснення передачі майна в суборенду без згоди обласної ради і без погодження комісією комунального майна також заборонено», – сказав тоді секретар майнової комісії Волинської обласної ради Юрій Харченко.

Тоді ж виявили, що ліцензія на продаж алкоголю належить якомусь ФОПу. Хоч облрада жодної суборенди орендарям не погоджувала. Представники від орендаря пояснювали, що зробили терасу для зручності батьків, а бар – для дітей, щоб ті там купували воду і морозиво.

Хоч, як розповідала директорка Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук, вона чула про випадки, коли неповнолітні купували там не морозиво, а алкогольні напої. Та й загалом така торгівля біля навчального дитячого закладу заборонена.

«Ми виявили продаж алкогольних напоїв, що чинним законодавством абсолютно заборонено на території дитячого навчального закладу. Ця територія належить дитячому навчальному закладу, тому я як керівник не могла допустити того, щоб на цій території були продаж і розпивання алкогольних напоїв і місця для куріння. Це не пропагує здоровий спосіб життя для дітей, а навпаки», – сказала Оксана Філіпчук.
Читати ще: На території центру позашкільної освіти в Луцьку зробили наливайку

Це питання виносили на обговорення депутатської комісії обласної ради. Згодом, після виявлених порушень, Волиньрада ініціювала розірвання договору оренди з громадською організацією через суд. Засідання – на підготовлювальному етапі. Нині сторони подають до суду необхідні папери. Свої пояснення надала і третя сторона у справі – Центр позашкільної освіти.

«В електронному суді ми підготували пояснення, але в нас були перебої зі світлом, тому воно не підписалося. Тому я хотіла би подати клопотання з завіреними копіями», – зазначила Оксана Філіпчук.

Представниця відповідачів клопотала про перерву. Мовляв, нічого через електронний суд не одержувала. «В електронному суді ні відповіді на відзив, ні пояснень третьою особою сторона відповідача не отримувала», – сказала представниця відповідачів Наталія Андріяш.

Хоч у позивача, тобто Волинської обласної ради, такі пояснення є. «Пояснення ми отримали електронним судом, відповідно і відповідач їх мав би отримати», – наголосила представниця позивача Юлія Кузьмич.

Через цей нюанс у засіданні оголосили перерву.

Сторони зустрінуться в суді на початку липня. Після суду керівниця центру зазначила: діти як займалися футболом на полі, так і будуть займатися. «Ми ніколи не були проти того, щоб діти займалися. Вони займалися, займаються і будуть займатися. Діти не повинні страждати від того, що дорослі чоловіки вирішили продавати алкогольні напої», – прокоментувала очільниця Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук.

Її позиція і позиція обласної ради – не проти спорту, а проти продажу алкоголю в місцях, де тренуються діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Were Показати IP 24 Червня 2024 09:15
Бухаловки-ригаловки за кожним поворотом
Читачі Показати IP 24 Червня 2024 09:40
Назвіть фамілію депутата, який кришує той бізнес? Який продажний і злодійкуватий народ! Зараз поки іде суд поспостерігайте за розвитком подій - все повилазить на поверхню, як хробаки після дощу! ВН, зробіть своє журналістське розслідування та інформуйте читачів!
Sndrij Показати IP 24 Червня 2024 10:34
А хто директор футбольного клубу Адреналiн?
Директорка) Показати IP 24 Червня 2024 14:25
Пані директор новенька?) там продавали алкоголь ще десь з 2015 і тут вона оговталась) не занесли конвертика?
Ірина Рудь Показати IP 24 Червня 2024 17:00
Тут не справа в алкоголі ,а справа в тому ,що діти залишаться без поля... Натомість виросте величезна висотка!!! Цікаво,кому це вигідно???
Олена Показати IP 24 Червня 2024 17:23
Читаючи статтю виникає багато питань: що прописано в договорі? Які саме умови викладені? І контекст інформації такий, що неважливо хто тут буде: Адреналін чи хтось інший. Але факт лишається фактом - владі потрібна земля, а діти лишаться без тренувань.
ІВАННА Показати IP 24 Червня 2024 20:29
Люди ви коли там були останній раз Мій син там тренується вже пів року і ніякого бару і столів там немає!!! Це може колись в 15 році і було але зараз 24 рік ! Це просто немає про що писати то вже понапридумували! Я в ШОЦІ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus