USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Проблеми з мобілізацією: у Раді назвали недоліки призову та роботи ТЦК

12 Грудня 2023 09:48
Проблеми з мобілізацією в Україні пов’язані і з розслабленістю суспільства «перемогою вже завтра», відбором на військову службу та методами роботи ТЦК.

Про це членкиня комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська розповіла в інтерв’ю виданню «Телеграф», передає ТСН.

Бобровська зазначила, що одна з проблем мобілізації – комплектація за принципом кількості, а не якості. Ще одна проблема – ставлення до пересічного військового в армії загалом.

«Окремий виклик – вік. Ніколи чоловіки 50+ або навіть 45+ не покажуть фізичну результативність, як чоловіки 30-35+. І звісно, якість – командирам нереально важко приводити до тями або командувати бійцями, в яких наявні залежності, або які взагалі прийшли з хворобами, які не допускаються до служби», – пояснила народна депутатка.

Читати ще: Демобілізація під час воєнного стану: у Раді розповіли, кого із військових можуть звільнити зі служби

Бобровська звернула увагу, що ТЦК та СП перебувають в оперативному підпорядкуванні Сухопутних військ. За словами політкині, це означає пріоритетність забезпечення комплектації бригад Сухопутних військ та однобокість у підході до всіх проблем.

Членкиня комітету з нацбезпеки також вказала, що суспільство обурюється тим, що, наприклад, у Києві чи Одесі військкомати буквально заплющують очі на нічні клуби, водночас у районах та селах забирають на службу всіх чоловіків.

Бобровська також відповіла, чому чоловіків масово мобілізують із сіл, а не з нічних клубів у містах.

«Є фактор місця реєстрації, тож люди, які мешкають в селах, фактично перебувають за своїм місцем реєстрації. Людей у місті складніше знайти, вони часто в місті не прописані, або мешкають не там, де зареєстровані. І можливості тоді вручати таким чином повістки не було», – зазначила вона.

Читати ще: В Україні можуть мобілізувати ще одну категорію громадян: «100 тисяч можна забрати на фронт»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
True Показати IP 12 Грудня 2023 10:11
І звісно, якість – командирам нереально важко приводити до тями або командувати бійцями, в яких наявні залежності, або які взагалі прийшли з хворобами, які не допускаються до служби», – пояснила народна депутатка. ///// То це як вони туди попали, через закон поставлений на паузу?
Ваван Показати IP 12 Грудня 2023 10:13
Якщо вона така розумна, то нехай покаже як воювати треба!
Правда Показати IP 12 Грудня 2023 10:23
І це майже два роки повномаштабної війни.Що ви робили в цій верховній зраді,со...жували,а мали ухвалювати швидкі рішення і Закони.І що тепер?Хіба хтось з влади назвав рішення виходу з цієї ситуації?А хіба є кому.Ні.Отже чергове "окозамилювання" і повна відсутність довіри,а це дуже прикро і боляче.
Правда Показати IP 12 Грудня 2023 10:28
То ви випустили більше півмільона здорових призовників за кордон,"забронювали"купу чоловіків,які є потенційними для мобілізації,дієте насильницькими методами,приниженням і просто викраденням людей,а скарги на воїнів 50+що вони з хворобами,а думали,що всі з біцепсами,ви....робіть вже щось,а не ляпайте язиками.
Анонім Показати IP 12 Грудня 2023 11:34
проблема мобілізації така, що всі хто хотів піти добровільно вже пішли. Інші не будуть так опиратися мобілізації, якщо побачать, що вона справедлива. У нас загроза знищення держави і народу, мобілізовувати треба багато, щоб протистояти, тому мобілізація має бути справедлива в очах більшості. Зараз вигрібають лише бідоту, яка не має виходу. Це несправедливо. Мажори недоторкані, з таким підходом український народ програє, втратить державність і зникне. Наші 'иліти' і різні 'лідори' не хочуть показати приклад як треба рятувати Україну, вони зашились хто як може і сподіваються, що все якось саме розсмокчеться, в найгіршому випадку згрібуть залишки бабла і звалять звідси, ті, що ще не звалили.
Анонім до Анонім Показати IP 12 Грудня 2023 13:26
лідори різних рівнів, 'иліта' наша, їх сини мають піти у військо, в штурмові бригади, в піхоту, а не на 'економічний чи волонтерський фронт'. Якщо вони втікли і не бажають зараз захищати український народ, то має бути позбавлення громадянства, а головне конфіскація усього майна державою.
Шаріков до Анонім Показати IP 12 Грудня 2023 20:33
Цей все за майно хвилюється..
Анонім до Анонім Показати IP 13 Грудня 2023 11:12
"Мобілізовувати треба багато", а може пора сідати за стіл переговорів? Чи ти і далі хочеш воювати чужими руками бо щось бажання у тебе йти я теж не бачу.
йцук Показати IP 12 Грудня 2023 12:27
ті баби все знають, на усі питання мають відповіді
Анонім до йцук Показати IP 12 Грудня 2023 13:19
Якби 'баби' керували Україною, то можливо і війни б не було. Але звісно, якщо не такі брехухи, як Юлька, Надька і інші, що зараз труться в депутатшах. Шкода, що влада продовжує сприймати народ за дурнів і лохів, телевізор не замінить реальність, експерди не замінять відважних офіцерів, що не туляться по тилах. Так війну не виграти, і навіть навряд чи можливо буде зберегти державність, путін і його шайка налаштовані на знищення українського народу, більшість росіян за - так що війна буде тривалою і на виживання, хто кого, якщо не ми, то нас.
Думайте до Анонім Показати IP 12 Грудня 2023 20:34
Поки товстий схудне то худий помре. Здогадайтеся хто з нас худий.
Анонім до Анонім Показати IP 12 Грудня 2023 21:09
Війна це не гра, дурню.
Нововолинськ Показати IP 12 Грудня 2023 12:50
Особисто знаю біовідходи, які маючи військову освіту, закінчивши військові навчальні заклади і давши військову присягу сидять за кордоном в Польщах під спідницями дружин! Якого чорта лисого!? У нас в громаді і в сусідніх скоро чоловіків не залишиться! Подивіться новини з Нововолинська, та вже не має людей в кого хтось не загинув з рідних або знайомих! Повертайте бугаїв з за кордону! Механізми є - суд, екстадиція, фронт! Діти батьків два роки толком не бачать, батьків які пішли добровільно, не маючи військового досвіду чи спеціальності і два роки вже там, бо їх немає кому замінити!
Ліля до Нововолинськ Показати IP 19 Грудня 2023 10:39
Немає механізму примусового повернення на фронт(давно розжовано десятками юристів наших і закордонних), прийміть таблетки перестаньте марити і прийміть РЕАЛЬНІСТЬ. Потрібно почати цінувати людей як НЕПОПОВНЮВАЛЬНИЙ ресурс, танки/ракети/літаки за рік можна наробити і прислати. Людей аж за 18 років поповнити можна. В брата з 20 новачків вижило 6, він і ще 1 в лікарні з тяжкою контузією і це за 2 дня біля оріхового.
123 Показати IP 12 Грудня 2023 14:16
При такому ставленні держави, ТЦК , окремих *недокомандирів* до людей скоро взагалі нікого буде *могилізовувати*.
НеЗелений Показати IP 12 Грудня 2023 17:12
Забрали 45+ і 50+. Тепер прийдуть за 30-35+. А потім 20-25+. Ну і далі...
ABC до НеЗелений Показати IP 14 Грудня 2023 00:57
Остання 2 вікові категорії найбільше голосували за зеленого, але воює чомусь переважно перша.
Pavel Показати IP 13 Грудня 2023 23:14
Щоб ви знали у Волинській області по селах у же і нікого не найдеш, а от міста рулять не має кого ніби забирати, це так званий геноцид сел, а міста хай процвітають. Ми двох із братом служимо іще Татка забрати хочуть. Думайте що робите, це усе до пори і часу, воно вам із рук так не зійде
Анонім до Pavel Показати IP 19 Грудня 2023 10:31
В містах ходять вільно хіба "недоторканні" решта або в армії разом з такимиж людьми з села або втекли або переховуються. Нема чого розводити тупорилу зраду чи відео з бусиками на зупинках вулицях знімали на студії в декорація а в місті манна небесна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus