USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Про закиди політиків та звання Героя: найяскравіші тези Усика на прес-конференції

2 Серпня 2018 12:40
Свіжоспечений абсолютний чемпіон світу Олександр Усик провів зустріч з уболівальниками в київському ТРЦ Gulliver.

На ній боксер підняв відразу кілька тем, які в українському суспільстві мають неоднозначне ставлення, передає «Страна».

Нагадаємо, що 21 липня він в 12 раундах московського поєдинку переміг росіянина Мурата Гассіева, виявився краще свого опонента і тактично, і фізично.

Відразу після бою, крім народної любові і слави, Усика нагородили низкою неприємних звинувачень - і через те, що він не прокричав "Слава Україні!", І що він "боягуз і слабак", і взагалі, що дозволив провести бій в Росії. Так що сьогоднішня зустріч з пресою і фанами була багато в чому відповіддю боксера Хейтер.

Про перемогу над Гассіевим і Суперсерії

Хочу подякувати всім, хто мене підтримував у цьому поєдинку. Коли я приїхав в Москву, дивився новини - багато хто підтримував мене. Велике дякую за підтримку, за молитви. Це дійсно відчувається, коли за тебе вболівають, переживають.

До речі, зараз стало дуже складно ходити вулицями або десь пересуватися. Спасибі вам велике за це. Це не тільки моя велика перемога, але і тих людей, які підтримують і щиро радіють, що в Україні приїхав кубок і чудові пояси. Радість і посмішки повинні бути. У деяких їх немає, але нічого страшного. Ми вас будемо радувати, головне - поливайте нас всякою гидотою.

Що сказати про Суперсерію? Це неймовірна річ, яка не повинна зупинятися і пройтися всіма ваговими категоріями. Так склалися зірки і всевишній так зробив, що у кожного чемпіона, який був у цій Суперсерії, не було ніяких контрактів з телеканалами - тому (всі вони) легко підписали контракт з Суперсерією.

Вкрай складно було б зібрати ці пояси, якби Суперсерії не було. Слава Богу, що вона була, слава Богу, що відбувся поєдинок - адже були певні труднощі. Але без труднощів нічого не буває. Шарль де Голь говорив: вибирайте найважчий шлях, на ньому ви не побачите своїх опонентів.

Про звання Героя

Після приїзду додому в Україну багато хто почав висловлюватися, що дати, що забрати. Забрати буде складно, відразу говорю. Можливо, це навіть неможливо. Чи давати щось? Не треба мені нічого давати. Тому що я нічого у вас не прошу. Я прошу просто не заважати мені йти тим шляхом, яким мене веде всевишній. Не заважайте, це найкраща підтримка для мене.

Звання героя ? Не потрібні мені ніякі зірки, для свого народу, для певної кількості людей своєї країни я і так є героєм. Мені не потрібні для цього якісь регалії. Ось коли ти йдеш і люди кажуть: "ми за тебе молилися, переживали, стояли на колінах і до 2-3 ночі дивилися без звуку бій". Ось це визнання. А не зірки, які ви роздаєте кому попало.

Про "Слава Україні!"

Я б хотів попросити всіх людей, які тут присутні, щоб ми не згадували прізвища тих людей, які говорили щось про боягузництво і так далі.

Якби вигукування, які у деяких сидять в голові, повернули мир у мою країну і підняли пенсію пенсіонерам або посмішки тим, хто не посміхається, я б 24 години на добу кричав.

Про картинки на футболках

Більш детальніше стане ясно восени. Це один із бізнес-проектів, в яких я беру участь. Треба ж метушитися якось - вибачте за такі слівця. Це новий проект, який прийде в Україну.

Про Шарія і різку реакції українських ЗМІ

Анатолій - красавчик, до речі. Я бачив, як він «дає їм втик».

Тим, хто говорить хороше, я дуже вдячний, тим, хто заступається, каже «що ж ви несете». «Ми несемо людям щастя», вони повинні відповідати, але ні «хр*на вони не несуть». Я взагалі не звертаю уваги, що вони говорять. Я не читаю. У нас серед друзів є група - вони просто скидають, там уже йде сміх, стьоб і гон над цим.

Про випади з боку українських політиків

Я серйозно не сприймаю. Якийсь діяч просить офіційний запит на те, щоб я йому дав, скільки я заробляю, куди я плачу. Ви з глузду сходите? На Жана Беленюка тоді напали. Хочу попросити - нехай вони зберуть незадоволених, яким я не подобаюся. Я з ними вийду битися. Скільки б їх не було, я один проти них вийду.

Серйозно, вони сходять з розуму. Те, що пишуть, обзиваются. Це божевілля, блекота їх забирає. Вони п'ють блекоту, з ними щось відбувається.

Я прошу свій народ бути самосвідомим. Не дивіться телевізор - голова витікає, якщо дивитися телевізор. Що вони мелють в новинах? Такого взагалі не можна говорити.

Про Хресний хід

Нещодавно в інтернеті я дивився Хресний хід, який знаменував 1030-річчя Хрещення Русі. Кому заважає, що така велика кількість людей виходить молитися? Це чудово, це добре коли люди моляться. Благодать приходить на всю країну. Ні, цим треба щось поговорити. Ну нехай на мене кажуть - я не ображаюся. Ні на кого не кажіть, на мене кажуть.

Про образи від росіян (яких не було)

У мене враження радості від залу залишилося - як люди в залі поводилися, як грали два гімни, коли ми боксували і закінчили. Підтримували і мене, і Мурата.

Все було культурно, не було обзивань, криків неприємних. Ось це залишило враження. Хоча хтось повинен був висказати. Типу «вбий його», або ще щось. Але такого не було, все радісно закінчилося. Багато людей фотографувалось, чекали на вулиці. Я вийшов із залу в 4 ранку - ще проходив допінг. Там стояли люди, які співали. Це були не українці. Інші люди - не знаю, звідки вони були. Ми сфотографувалися, і я поїхав.

Про дітей і чи будуть вони в боксі

Мені дуже б не хотілося, щоб вони заробляли на життя таким чином, як я. Хочеться, щоб вони благополучно закінчили школу, пішли в університет, інститут. Нехай будуть банкірами, чому ні? Чудова посаду. Тільки не хочеться, щоб вони в політику йшли. Чи захочуть боксом займатися - поясню, що це нелегко. Нічого - будемо допомагати.

Про головну мрію: "світ без зброї"

У всьому світі багато брехні. Дивились мультик, коли чувак брехав і у нього ніс вилазив? Уявляєте, скільки носатих ходить по світу. Ось тільки ніс чомусь не вилазить. Я б прибрав всю зброю в світі і знищив. Запропонував би змагатися в спорті, в науці, в будь-яких речах можна змагатися - тільки без зброї.

Про те, що показав би інопланетянам (насправді наїзд на Омеляна)

Я б показав їм Київ для початку. Потім би посадив у свою машину і повозив Україною, щоб показати наші дороги. Передаю привіт міністру (Володимиру Омеляну, який міркував про непатріотизм Усика), який багато розмовляв. 2,5 місяці тому за два тижні я вбив 4 колеса, які не підлягають ремонту. Привіт тобі. Вам привіт. З повагою".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 2 Серпня 2018 13:03
Усик Красавец!
777 Показати IP 2 Серпня 2018 13:05
Адекватный парень. настоящий профи и с головой дружит!
Реаліст Показати IP 2 Серпня 2018 17:15
Повага чоловіку, який дружить не тільки з руками, а й з головою! Успіхів!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus