USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Президент вручив матері Героя з Ратного Едуарда Камардіна сертифікат на житло

Сьогодні 11:15
У День Незалежності України Президент Володимир Зеленський вручив матері Героя України з Ратного Едуарда Камардіна Оксані Колотюк сертифікат на отримання квартири.

Про це пишуть у спільноті «Типове Ратне».

Капітан з Ратного Едуард Камардін на позивний Ярий загинув 5 вересня 2022 року поблизу селища Тернові Поди на Миколаївщині. Під час бою евакуював п'ятьох поранених військовослужбовців і надав першу медичну допомогу. Коригуючи вогонь, Камардін знищив ворожий склад. Прикриваючи побратимів, капітан отримав поранення, несумісні з життям.

Народився герой в містечку Заболоття, а проживав у Ратному. У 2016 році закінчив навчання в ліцеї № 1. Вступив до військової академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Цей крок був визначальним у житті Едуарда. Після завершення академії, з 2020 року, зі званням лейтенанта служив у 28-й бригаді Лицарів Зимового Походу. З перших днів війни стояв на захисті Батьківщини у складі Сухопутних військ – 59-ї омб імені Івана Гандзюка.

Воїн завжди вирізнявся організованістю, стійкістю та врівноваженістю. У свої юні роки володів неабиякою мудрістю.

Нагороджений званням «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

На честь Героя було перейменовано Ратнівський ліцей N1 на Опорний заклад освіти Ратнівський ліцей N1 імені Героя України Едуарда Камардіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus