USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.60

Президент підписав закон про перезавантаження митної служби

Сьогодні 14:30
Президент України повернув із підписом закон «Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів».

Про це повідомив народний депутат, один із співавторів законопроєкту Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

«Закон про реформу митниці № 6499д підписаний. З 1 листопада вступає в силу!» – йдеться в повідомленні.

Так, закон врегульовує умови контракту про проходження служби в митних органах, визначає вимоги до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запроваджує процедури ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя.

Читати ще: За 9 місяців Волинська митниця передала правоохоронцям 205 повідомлень про порушення

Також документом передбачається проведення прозорого конкурсу на посаду голови Державної митної служби за участі міжнародних організацій та звільнення його за висновком зовнішньої незалежної оцінки (аудиту).

Після набрання документом чинності мають бути удосконалені підходи до формування атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності митної служби.

Крім того, впроваджується процедура переатестації усіх працівників митних органів протягом 18 місяців з призначення нового голови відомства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus