USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Премʼєр Словаччини Фіцо виступив проти вступу України в НАТО

Сьогодні 08:58
Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що допоки він на посаді, то не допустить вступу України в НАТО. На його думку, це може стати підґрунтям для третьої світової війни.

Про це пише словацьке видання Pravda, передає Бабель.

Він наголосив, що членство України в НАТО мають ратифікувати всі держави Альянсу. Роберт Фіцо вважає, що Захід хоче війни в Україні, бо прагне «поставити росіян на коліна».

«Існує військовий конфлікт у країні, яка є сусідом Словаччини, де справді вбивають словʼян і де Європа суттєво підтримує це вбивство», – додав він.

Читати ще: Словацький прем'єр Фіцо оприлюднив перше звернення після замаху

Водночас Роберт Фіцо погоджується з членством України в Євросоюзі, навіть якщо «дорога перекрита» ще на кілька років.

Словацький прем’єр-міністр планує наступного року з нагоди 80-ї річниці закінчення Другої світової війни відвідати столицю РФ. Каже, що свобода Словаччини прийшла зі сходу і він хотів би подякувати «визволителям у Москві».

Читати ще: Прем'єру Словаччини Фіцо надіслали конверт із кулею

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2023 року новим премʼєром Словаччини став Роберт Фіцо від проросійської партії Smer. Після цього країна оголосила, що не надаватиме Україні військової допомоги. Роберт Фіцо заявляв, що «єдиний спосіб припинити війну Росії проти України – це віддати частину території України загарбникам».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus