USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Премʼєр Моді: Індія відіграє у війні Росії проти України «подвійну роль», але хоче миру

Сьогодні 18:13
Премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що його країна відіграє «подвійну роль» у російсько-українській війні – надає гуманітарну підтримку, але утримується подалі від війни. Причому Нью-Делі готовий зробити активний внесок для досягнення миру в Україні.

Про це Моді заявив під час свого візиту до України та зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, пише Бабель.

«Це ніколи не означало, що ми були просто байдужими спостерігачами. Ми ніколи не брали на себе таку роль. Ми ніколи не були нейтральними. І з першого дня у нас була своя сторона. Нашою стороною був мир», – заявив Моді.

Він додав, що Індія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. За словами Моді, на зустрічі з лідером РФ Путіним у 2022-му він сказав йому, що «зараз не ера війни». А під час візиту до Москви минулого місяця наголосив, що проблеми не можна вирішити на полі бою – потрібні діалог і дипломатія. За його словами, Росія та Україна мають сісти разом і шукати шляхи виходу з «цієї кризи».

Моді наголосив, що Індія готова зробити свій «проактивний внесок» у закінчення війни між Росією та Україною. Зеленський додав, що однією з тем зустрічі з премʼєром Індії є український Саміт миру – він сподівається, що країна зможе приєднатися до спільного комюніке.

Крім того, Індія прагне поглибити економічні зв’язки з Україною. Лідери держави узгодили угоди про співпрацю в медичній, аграрній, гуманітарній та культурній сферах.

Глава МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що Україна та Індія зосередяться на відновленні спільних торговельно-економічних відносин, які останнім часом пішли на спад. На зустрічі з головою МЗС України Дмитром Кулебою вони обговорили двосторонні відносини країн – зокрема торгівлю, економічні питання, оборону, фармацевтику, сільське господарство й освіту.

«Мій візит в Україну був історичним. Я приїхав до цієї великої країни з метою поглибити індійсько-українську дружбу. У мене були продуктивні переговори з президентом Зеленським. Індія твердо вірить, що мир має завжди панувати», – написав Моді після зустрічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus