USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Премʼєр-міністр Японії іде у відставку

Сьогодні 09:35
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що йде у відставку у вересні та не буде домагатися переобрання лідером Ліберально-демократичної партії (ЛДП).

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Kyodo.

«Політика не може функціонувати без суспільної довіри. Я зараз зосереджуся на підтримці новообраного лідера ЛДП», – сказав премʼєр.

Підтримка Кішіди японцями зменшилася на тлі викриття звʼязків його партії із суперечливою «Церквою обʼєднання» і політичних пожертв від неї, зроблених на партійних заходах зі збору коштів, які залишилися незафіксованими.

Фуміо Кішіда також зіткнувся з громадським невдоволенням через те, що зарплата не відповідає зростанню вартості життя.

Політик, який змінить Кішіду на посаді голови Ліберально-демократичної партії, буде змушений обʼєднати розʼєднану партію, боротися зі зростанням вартості життя, ескалацією геополітичної напруженості з Китаєм і потенційним поверненням Дональда Трампа в Білий дім США.

Фуміо Кішіда став премʼєром 4 жовтня 2021 року.

У 2022 році Фуміо Кішіда навіть змінив склад уряду, аби дистанціюватись від скандально відомої у країні організації «Церква обʼєднання». Незадовго до цього під час передвиборчого мітингу скоїли замах на колишнього премʼєра Сіндзо Абе, який пізніше помер у лікарні. Нападник слідчим розповів, що його мама робила «руйнівні для родини пожертви», а Абе нібито просував ідеї цієї церкви.

Нагадаємо, у перші місяці 2024 року Японія стала найбільшим донором фінансової підтримки для України. Загалом у першому кварталі очікується, що допомога сягне близько 2,2 млрд доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus