USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Представники УПЦ МП їздили до Онуфрія з закликом відректися РПЦ. На деяких зараз тиснуть, – волинський священник

28 Липня 2023 09:44
Священнослужителі УПЦ МП їздили до Онуфрія, аби той розірвав усі зв’язки церкви з Москвою. Однак зустріч із митрополитом не відбулася, бо той, мовляв, був зайнятий.

Про це розповів священник із Волинської єпархії УПЦ МП Ростислав Хрупчик, який був у складі делегації, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Сказати, чи (Онуфрій) насправді не зміг (зустрітися), чи насправді не захотів, просто не хочу, тому що не знаю», – зазначив Ростислав Хрупчик.

Метою поїздки було передати лист із підписами 360 священників, які вважають агресію Росії проти України сатанинською та засуджують підтримку війни предстоятелем РПЦ, патріархом Кирилом Гундяєвим.

Поштовхом до таких дій стало знищення росіянами Свято-Преображенського кафедрального собору в Одесі у ніч на 23 липня.

«Найголовніше – прохання до предстоятеля знову зібрати Собор, де чіткіше й остаточно вказати на розрив стосунків із РПЦ», – додав Ростислав Хрупчик.

Після цієї поїздки деяким протоієреям почали погрожувати. Зокрема, управління Конотопської УПЦ МП взялося репресувати священників, які закликали митрополита Онуфрія негайно розірвати зв’язки з Російською православною церквою.

На волинського священника тиску поки не було.

«Інформація дійсно є. Вона навіть підтверджується у відкритих джерелах», – сказав Ростислав Хрупчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 28 Липня 2023 10:12
Онуфрій боїться чекіста всєя недоросії більше ніж бога, тому залишається на стороні зла, тобто агресорів, вбивць, гвалтівників, отже, попи мацковського патріархату зробили свій вибір - він гидкий, але пояснюється не тільки страхом перед 'сильнішим кацапом', а ще й відсталим середньовічним світоглядом деякої частини нашого населення, хочеться вірити,що незначної частини .
аноніму Показати IP 28 Липня 2023 11:30
Здивований рівнем Вашого інтелектуального розвитку.
Дідо Показати IP 28 Липня 2023 11:43
Треба їхати не до Ондатрія, від є маріонетка. Треба їхати в "центр прінятія решєній", тобто до власника бізнесу, до преподобного Вадима (Новинського).
Гість Показати IP 28 Липня 2023 12:40
Поштовхом стало знищення росіянами собору? Справді? А те, що вже другий рік вбивають дітей в країні, катують людей і не те що зруйнували, а знищили, стерли з лиця Землі цілі міста та села та продовжують це робити з благословення москальських попів та їхньої церкви - ЦЕ НЕ БУЛО ДЛЯ НИХ "ПОШТОВХОМ" ?
Обама Показати IP 28 Липня 2023 13:32
Розкольникі !
Попиську кацапському Показати IP 28 Липня 2023 15:15
Ти про себе правильно написав !кацапські попи підтримують вбивць
До кацапопопа Обами Показати IP 28 Липня 2023 15:21
Ти про кацапських попів правильно сказав, вони є розкольники
Василь Показати IP 28 Липня 2023 16:05
Російська православна церква була створена сталіним в 43. Це є факт, визнаний кацапськими агітаторами,навіть симонян.РПЦ з даного періоду була під керівництвом полковника кгб.Чомусь цей факт замовчується,який чітко встановлює підпорядкування рпц кгб,тому всі розмови відносно рпц повинні відбуватись ,як обговорення ідеологічного підрозділу фсб московії.
Брахман Показати IP 29 Липня 2023 13:47
Чьотка тусовочька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus