USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Правила видавання повісток по-новому: кого першим викличуть до ТЦК

Сьогодні 20:59
Після завершення кампанії з оновлення персональних даних в Україні військовозобов’язані чоловіки, які оновили дані, будуть викликатися повісткою до Територіального центру комплектування (ТЦК та СП) за місцем проживання, які вони вказали при оновленні даних, для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Про це ТСН розповіла адвокатка Марина Бекало.

Ті чоловіки, які не оновили персональні дані, отримають за задекларованим місцем проживання (пропискою) повістку на оновлення даних та ще додатково штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

«Але обидві категорії громадян, хто оновив та не оновив персональні дані, однаково будуть викликатися до ТЦК та СП. Звісно, що точної інформації, хто першим буде більш «привабливим» для армії немає в відкритому доступі. Ці дані є закритими», – пояснила адвокатка.

Читати ще: У «Дії» запустили послугу бронювання працівників

Ймовірно, ТЦК та СП будуть виконувати конкретні мобілізаційні завдання від Генерального штабу, за якими буде визначено кількість мобілізованих, необхідна для доукомплектування Збройних сил України, рекомендований вік, військово-облікова спеціальність тощо.

«Залежно від потреб армії, чоловіки будуть викликатися до ТЦК та СП для оновлення даних та/або для проходження ВЛК з подальшою мобілізацією, якщо вони будуть визнані придатними до військової служби та не матимуть підстав для відстрочки», – каже Марина Бекало.

За словами адвокатки, військовозобов’язаних, які не мають реєстрації місця проживання або мають реєстрацію на окупованих територіях чи територіях, де ведуться бойові дії, та не мають реєстрацію як ВПО, викликати повісткою за адресою, а також притягнути до адміністративної відповідальності, є неможливим.

Читати ще: Мобілізація в Україні: що зміниться з 17 липня і які санкції передбачені для «ухилянтів»

«Проте виклик до ТЦК та СП може бути також реалізований шляхом вручення повістки за місцем офіційного працевлаштування або навчання військовозобов’язаного, в громадських місцях, блокпостах, а також в пунктах пропуску через державний кордон», – зазначила Марина Бекало.

Нагадаємо, 16 липня 2024 року завершилася кампанія щодо оновлення персональних даних в Україні. Надалі військовозобов’язані чоловіки будуть викликатися за повістками для проходження військово-лікарської комісії та ймовірно з подальшим призовом на військову службу.

Читати ще: Мобілізація в Україні: яке покарання загрожує за неявку до ТЦК за повісткою
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP Сьогодні 21:51
ОНОВИВ ДАНІ ВБ'ЮТЬ І НЕ ОНОВИВ ТАКОЖ ВБ'ЮТЬ.ТІЛЬКИ У ДРУГОМУ ВИПАДКУ ПОСЛУГА ПЛАТНА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus