USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Правила годування собак*

28 Вересня 2023 19:02
Стан здоров’я пухнастого друга залежить не тільки від складових раціону, а й від їх поєднання. Улюбленець має отримувати всі необхідні поживні речовини та продукти, що забезпечують енергію та хороше самопочуття. Ветеринари не рекомендують годувати пса домашньою їжею. Краще натомість купити корм для собак у спеціалізованому магазині. Він містить усі мінерали та вітаміни, необхідні для забезпечення здоров'я тварини.

Обов’язковий склад раціону собаки

Домашній улюбленець має щодня отримувати такі поживні речовини:

білки;

вуглеводи;

жири;

вітаміни;

мінерали.

Білки містяться у м’ясі та похідних від нього продуктах. Найбільшу користь дають варені страви. Рекомендовано віддавати перевагу яловичим кісткам, відмовившись від курячих.

Інші джерела білка:

яйця;

риба;

молочні продукти.

Для забезпечення чотирилапого необхідними вуглеводами годуйте його кашами, фруктами, овочами та висівками. Додавайте до раціону жири тваринного та рослинного походження: олію, крупи, вершкове масло.

Усі ці продукти, мінеральні речовини та вітаміни, що необхідні для повноцінного розвитку і здоров’я собаки, містяться в готовому кормі. Його склад не потребує додаткових інгредієнтів.

Як правильно скласти меню для собаки

Щоб правильно розрахувати раціон, візьміть до уваги такі фактори:

порода;

вік;

вага;

стать;

фізіологічний стан;

активність;

схильність до хвороб.

Неправильно складена та перевищена доза може спричинити переїдання, що, своєю чергою, призводить до різкого збільшення ваги. Через недоїдання пес швидко худне, стає слабким і вразливим до хвороб.

Щодня забезпечуйте дорослого улюбленця такими продуктами:

1 крапля риб’ячого жиру;

250 г відвареного м’яса;

100 г крупи.

Дотримуйтеся вимог і щодо складу раціону, і щодо частоти годування. Дорослий пес має їсти двічі-тричі на день в один і той самий час. Собаки, які виношують або годують цуценят, мають харчуватися три-чотири рази на добу.

Категорично заборонено додавати до їжі тварини ковбасні вироби, консерви та солодощі. Складові компоненти цих продуктів не перетравлюються організмом улюбленця та не виводяться з нього. Це може спричинити отруєння та серйозні захворювання.

Якщо бажаєте перейти з традиційної їжі до готового корму, робіть це поступово. Спочатку підмішуйте його до звичайних для собаки продуктів. Щоразу збільшуйте частку корму, поки не переведете тварину повністю на новий раціон. Тоді перехід буде безпечним і комфортним для улюбленця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus