USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

Правила для інтернет-магазинів в Україні стануть жорсткішими. Що зміниться

13 Червня 2023 15:49
В Україні посиляться правила онлайн-торгівлі. Інтернет-магазинам доведеться обов’язково розкривати повну інформацію про свою продукцію та підприємство загалом, якщо не вони хочуть отримати на санкції від контролюючих органів.

Про це йдеться у новій редакції закону «Про захист прав споживачів», яку нардепи 263 голосами прийняли вже у другому читанні. Тепер документу лишилося дочекатися підпису президента, і тоді нові правила набудуть чинності, пише Obozrevatel.

Як пояснив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, попередній закон був прийнятий ще у 1991 році та сильно застарів. Цей документ регулярно змінювався і доповнювався, але все ж потребував системного оновлення. Зокрема, в старому законі містилися норми, які не працювали на практиці, але при цьому ускладнювали роботу бізнесу та можливості споживача захистити свої права.

«У новому законі, гармонізованому з європейським законодавством, враховані всі сучасні реалії, включаючи електронну комерцію і цифрові послуги, маркет-плейси, прайс-агрегатори, «перевірені продавці», – сказав нардеп.

Зі слів Геманцева, йдеться про перелік обов’язкової інформації про продукцію і підприємство, яка має надаватися при здійсненні електронної торгівлі і відповідальність за відсутність такої інформації.

Закон передбачає запровадження електронних гарантійних документів.

Громадяни зможуть відремонтувати несправну техніку, навіть якщо її придбали в інтернеті без надання паперового гарантійного талона.

Також закон дозволить вирішувати суперечки між продавцями і покупцями поза судовим порядком. Це стосується виключно продукції і послуг вартістю до 50 тис. грн.

Суперечку можна буде вирішити через спеціальні комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus