USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала масові підпали в Україні, Польщі та країнах Балтії

Сьогодні 11:47
Правоохоронці викрили злочинну групу, яка на замовлення представника Росії готувала серію підпалів у місцях масового перебування людей, зокрема і в країнах ЄС.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та Нацполіція, передає Бабель.

За даними слідства, один із підозрюваних, житель Івано-Франківська, зв’язався у мобільному додатку із невстановленим представником Росії. За гроші він погодився підшукати людей для організації підпалів.

Читати ще: Підпалював авто військових на замовлення РФ: поліція затримала жителя Рівного

Кандидати за гроші мали влаштувати підпали на обʼєктах цивільної та критичної інфраструктури на території України, Польщі та країн Балтії.
Відомо про кілька знищених пожежею торговельних закладів у Польщі та країнах Балтії. Також зловмисники отримали замовлення на підпал одного з центрів гуманітарної допомоги Україні на території Польщі.
Читати ще: Поліцейські затримали жителя Рівного, який на замовлення спецслужб РФ спалив авто

Встановлено, що підозрювані виготовляли та продавали підроблені водійські посвідчення й інші документи, захищені голографічними захисними елементами. Ціна за виготовлення одного посвідчення складала близько 8000 гривень. Відправляли «документи» замовникам поштою.
Читати ще: У Рівному спіймали рецидивіста, який на замовлення ФСБ підпалив пікап ЗСУ

Правоохоронці одночасно провели близько 40 обшуків на території Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Полтавської областей та Києва за місцями проживання і в авто підозрюваних.
За результатами вилучено зброю та набої до неї, 9 автомобілів, 77 200 доларів, 500 тисяч гривень, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи.
Читати ще: У Києві затримали жінку та її 14-річного сина, які палили авто військових

Також вилучено підроблені свідоцтва про реєстрацію авто, медичні довідки, свідоцтва про закінчення навчального закладу та тисячі порожніх бланків.
Трьох вербувальників затримали, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи. Їм інкримінують державну зраду (ч. 2 ст. 111 ККУ), підготовку до умисного знищення чужого майна через підпал (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 194 ККУ), виготовлення, пересилання та збут незаконно виготовлених голографічних захисних елементів (ч. 2 ст. 199 ККУ), підроблення та збут підроблених документів (ч. 3 ст. 358 ККУ).

Максимальне покарання за цими статтями – довічне увʼязнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus