USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.32 10.45

Правоохоронці інсценували вбивство одеського бізнесмена, якого замовили спецслужби РФ

22 Жовтня 2024 14:14
На Одещині правоохоронці попередили скоєння замовного вбивства бізнесмена і голови громадського формування.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на СБУ.

Дослівно НПУ: «У результаті вдало проведеної правоохоронцями спецоперації було затримано замовника, який організував вчинення злочину. Ним виявився 43-річний житель іншої області», - пише нацполіція.
За даними джерела УП, йдеться про 56-річного жителя Одеси, бізнесмена Геннадія Бейбутяна, про «вбивство» якого раніше повідомляли ЗМІ. За даними слідства, затриманий підозрюваний отримав завдання щодо вбивства від спецслужб РФ.

Читати ще: Планував вбивство Гордона та підриви на «Укрзалізниці»: СБУ затримала екснардепа від Партії регіонів

Зазначається, що отримавши інформацію про підготовку вбивства, слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області спільно із працівниками Управління СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури спланували та провели спецоперацію для документування злочину й затримання замовника.

Правоохоронці інсценували вбивство Бейбутяна, зробили фото та відео як доказ «виконаного» замовлення і віддали «виконавцю» злочину для передачі замовнику.

Вказано, що під час отримання «звіту» останнього затримали.

За вбивство людини організатору мали заплатити 80 тисяч доларів, з яких 70 тисяч доларів він пообіцяв виконавцю.

Під час затримання у зловмисника поліцейські вилучили предмет, який, за попереднім висновком фахівців, є ручною осколковою гранатою, та скерували на експертизу.

За наявності достатніх доказів слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у замаху на вбивство, вчиненому з корисливих мотивів на замовлення, а також у незаконному поводженні з вибуховими пристроями.

Читати ще: Планував убивства Резнікова і Буданова: бойовик, якого спіймали на Волині, отримав 12 років тюрми

Зазначається, що суд задовольнив клопотання правоохоронців та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді безальтернативного арешту.

Досудове розслідування триває.

Під час подальшого слідства поліцейські спільно з СБУ встановлюватимуть мотиви злочину та інших осіб, які можуть бути причетні до нього, додають в НПУ.

«Перевіряється причетність підозрюваного до організації посягань на життя інших українських діячів на замовлення спецслужб РФ, а також інших злочинів проти основ національної безпеки України.

За попередніми даними, у вересні 2024 року підозрюваний прибув до Одеси для виконання іншого завдання спецслужб РФ – організації ліквідації відомого одеського громадського активіста за винагороду у 100 тис доларів США», - йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.
Бейбутян очолює громадське формування з охорони громадського порядку «Підрозділ сприяння правоохоронним органам».

Це формування патрулювало місто під час комендантської години та супроводжувало працівників ТЦК.

При цьому організація фігурувала в корупційному розслідуванні про видачу своїх посвідчень за гроші. Наприкінці вересня 2024 року заступника голови ГФ «ПСПО» затримали за підозрою в допомозі військовозобов’язаним в ухиленні від мобілізації.

У вересні 2021 року Бейбутян фігурував у скандалі щодо незаконного захоплення влади в кооперативі «Лагуна» та нападу на журналістів, які приїхали висвітлювати цю тему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus