USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Працівникам «Росатому» рекомендували покинути Запорізьку АЕС до 5 липня, – ГУР

30 Червня 2023 12:13
За останніми даними розвідки окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників «росатому», які керували діями росіян.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з «росатомом».

Згідно отриманих вказівок вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму.

Читати ще: «Другого Чорнобиля не буде», – науковиця про ймовірні наслідки у разі підриву Запорізької АЕС

На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника директора станції із забезпечення Губарева.

Також на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку «в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну».

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов у неділю 25 червня заявив, що ситуація навколо ЗАЕС «ніколи не була настільки серйозною, як зараз». За його словами, план підриву окупантами АЕС вже повністю розроблений та затверджений. До того Буданов говорив, що загроза підриву чи аварії станції існує, оскільки окупанти додатково замінували охолоджувач.

Раніше президент Володимир Зеленський також заявляв, що Росія, ймовірно, готується вчинити теракт на Запорізькій атомній станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Червня 2023 14:23
Все дуже погано, якщо Жданов казав шо кацапи нізащо не підірвуть ЗАЕС. До речі, а що з цього приводу казав Жданов і коли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus