USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Працював над собою, тому перемагав»: у Луцьку – забіг пам’яті спортсмена-Героя Романа Гаврилюка. Фоторепортаж

Сьогодні 17:49
У Центральному парку культури і відпочинку міста Луцька відбувся забіг у пам’ять про загиблого на війні волинського тренера Романа Гаврилюка.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України. Життя спортсмена та військовослужбовця обірвалося цьогоріч на Луганщині.

Участь у забігу взяли близько 150 учасників, серед яких друзі, знайомі та донька Романа Гаврилюка. Марафонці долали дистанцію в п’ять кілометрів.

Організували забіг пам’яті відомого тренера Федерація триатлону міста Луцька, департамент молоді та спорту Луцькради, спортивний клуб «Лучеськ».

Захід мав благодійну мету, адже внески від учасників та пожертви передадуть на купівлю автомобіля для 226-го окремого батальйону 127-ї бригади ТРО.
На початку учасники спільно провели розминку, а опісля виконали гімн і вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих від рук російських окупантів.

Читати ще: «Тепер квіти мені дарують доньки», – дружина загиблого на війні тренера з Луцька Романа Гаврилюка
З вітальним словом звернулися директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий та тренер загиблого спортсмена Володимир Яловик.

«Людина живе стільки, скільки живе пам’ять про неї. Гадаю, кожен із вас пам’ятає Ромчика, як усі ми його називали, чудовою і світлою людиною, з посмішкою на обличчі. Немає людей без проблем чи негараздів, але є люди, які вміють не показувати це. Ромчик працював із вами і для вас, знав, що кожен повинен бути заряджений позитивом на тренуваннях. Він сам був чемпіоном України й дистанції на 100 кілометрів, неодноразовим переможцем марафонів. Але завжди наголошував кожному учню: «Головне – це здоров’я, ви маєте себе берегти. Не добіжиш – дійдеш». Тому ця основа має залишитися на все життя з тими, кого тренував наш Герой. Працюйте над собою, передавайте його настанови, згадуйте Ромчика завжди позитивним», – звернувся Володимир Захожий.
Володимир Яловик згадував Романа як наполегливого спортсмена, позитивну людину та хорошого сім’янина: «Коли Роман вступив на факультет фізичної культури у ВНУ, то вже займався боротьбою. Я ж запропонував йому займатися легкою атлетикою, зокрема спортивною ходьбою. Він погодився і через деякий час досяг успіхів, потім – став успішним і в бігові. Мені запам’яталося, що він завжди був радісним, наполегливим, любив це життя. Пам’ятаю, як на тренуванні було важко, а він усе міг. Він працював над собою, тому перемагав».
Після урочистостей стартував пам’ятний забіг. П’ять кілометрів розбили на п’ять кіл по парку. Після подолання дистанції нагородили кращих серед чоловіків та серед жінок. Трофей призерам вручили рідні Романа Гаврилюка.
Переможцем забігу став Дмитро Долинчук, а з дівчат першою прибігла Оксана Долинчук. Другі у своїх номінаціях – Юрій Краст і Наталія Савюк, треті – Андрій Марчук і Юлія Приходько.

Довідка

Народився Роман Гаврилюк у селищі Краснопілля Рівненської області 18 липня 1982 року народження. Після школи вступив до Волинського національного університету імені Лесі Українки на факультет фізичної культури та спорту. Роман захоплювався спортом, зокрема легкою атлетикою. Він ставав чемпіоном України з бігу на 100 км та неодноразово перемагав у забігах.

Роман Гаврилюк був професійним спортсменом, майстром спорту, тренером-викладачем із тріатлону. Його спортивні досягнення надихали молоде покоління, якому він передавав свої знання і досвід.

Коли на Україну напав ворог, Роман Гаврилюк пішов захищати свою землю. Головний сержант проходив військову службу за контрактом, був розвідником повітряної та наземної розвідки. Загинув 16 травня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

Поховали Романа Гаврилюка на міському кладовищі у селі Гаразджа. Цього літа військовому та спортсмену мав би виповнитися 41 рік. У Героя залишилася дружина, дві донечки й батьки.

Яким був забіг пам'яті Романа Гаврилюка – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus