USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Працедавці Волині спрямували на соціальні потреби понад чотири мільярди гривень єдиного внеску

19 Червня 2024 06:48
За підсумками січня-травня 2024 року волинські працедавці перерахували 4 мільярди 68 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 338 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.

Про це інформують в ГУ ДПС Волині.

Така позитивна динаміка надходжень єдиного внеску свідчить про відповідальну позицію роботодавців області, які виконують вимоги закону щодо офіційного працевлаштування найманих осіб.

«Саме легальне робоче місце – головна умова, що надзвичайно важлива для соціального захисту працівника та наповнення бюджету. Лише з моменту укладення трудового договору найманий працівник має трудові права й соціальні гарантії, а бюджет щомісяця отримує належні податки та єдиний внесок», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслює, що забезпечити гідні умови праці, нарахувати і сплатити податки працедавець зобов’язаний, якщо задекларував використання найманої праці, зокрема поінформував про це податкову службу.

Читати ще: На Волині до держбюджету сплачено понад 1,3 мільярда гривень ПДВ

Зі свого боку, фахівці податкового адміністрування уважно аналізують звітність, яку подають працедавці, й переконують тих роботодавців, які ігнорують вимоги закону, працювати у правовому полі.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальна позиція волинського бізнесу заслуговує на найвищу оцінку, оскільки кожна сплачена гривня на соціальні потреби – це реальна фінансова допомога державі, яка в умовах війни виконує свої зобов’язання у сфері соціального захисту населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus