USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Праліси Маневиччини, яким більше 140 років, стали місцевими заповідниками

11 Лютого 2021 19:54
На Волині побільшало об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 4 чергової сесії Волинської обласної ради, 11 лютого.

Депутати ухвалили рішення про збереження і розвиток природно-заповідного фонду області. Відповідно до документу, об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення стали пралісові пам’ятки природи в Маневицькому районі.

Зокрема йдеться про «Охничівські природні ліси» (площа 29,5 га) «Кременецькі природні ліси» (13,6 га) та «Загорілівські природні ліси» (47,7 га). Їх передали під охорону державному підприємству «Маневицьке лісове господарство». Зокрема, у двох останніх пралісах ростуть дерева, віком 140 років і більше. На всіх цих ділянках – унікальний природний ландшафт.

На території пралісових пам'яток природи забороняються всі види рубок, у тому числі санітарні, рубки формування і оздоровлення лісів та видалення захаращеності (крім догляду за лінійними об'єктами та вирубування окремих дерев під час гасіння пожежі), будівництво споруд, прокладання шляхів, лінійних та інших об'єктів транспорту і зв’язку, випасання худоби, промислова заготівля недеревинних лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (крім доріг загального користування та транспортних засобів оперативних і спеціальних служб).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus