USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

ППО, боєприпаси і військова техніка: США виділили Україні пакет допомоги на $425 мільйонів

Сьогодні 21:11
Президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на суму $425 мільйонів, який включає засоби ППО, боєприпаси, військову техніку та інші озброєння.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови президентів Джо Байдена й Володимира Зеленського, передає Укрінформ.

«Сьогодні Президент оголосив про надання Україні пакету допомоги у сфері безпеки на суму $425 мільйонів, який включає додатковий потенціал протиповітряної оборони, боєприпаси класу «повітря-земля», бронетехніку, а також критичні боєприпаси для задоволення нагальних потреб України», – зазначається у повідомленні.

При цьому уточнюється, що США впродовж ближчих місяців передадуть Україні сотні ракет-перехоплювачів ППО, десятки тактичних систем ППО, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні БТР і БМП. Крім того, США надішлють тисячі додаткових броньованих машин, які допоможуть укомплектувати Збройні сили України, підкреслили в Білому домі.

Читати ще: Австралія відправить в Україну партію танків Abrams

Раніше президент США Джо Байден переговорив із главою України Володимиром Зеленським. Про це повідомила речниці адміністрації американського президента Карін Жан-П’єр.

За її словами, США мають продовжувати співпрацювати з Україною для захисту демократичних цінностей у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus