USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Позичив трактора, а повернув брухт: у волинському селі – скандал між сусідами

24 Липня 2022 08:00
Волинянка запевняє: купила трактор і позичила його сусіду посадити картоплю, а той повернув не техніку – брухт. Чоловік, своєю чергою, все заперечує.

64-річна Марія Павленко мешкає в селі Чаруків Луцького району. Жінка все життя тяжко працювала в полі. 14 років тому їй вдалося зібрати гроші й купити трактор, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Оскільки жінка мешкає одна й обробляти землю на техніці не вміє, зверталася по допомогу до односельчан. Тому коли сусід попросив трактор, аби посадити картоплю, не відмовила.

За її словами, техніку віддала йому в лютому 2020 року. Селяни подейкували, що чоловік використовував трактор не за призначенням.

«Із того періоду я на нього насідала: поверни трактор. Я думала: може, він зламаний, не їздить. Ну то скажи, зізнайся. Потім пішла іншим шляхом: сказала, що в мене є клієнт, який прийде завтра купувати трактор. Тоді повернув», – пригадує Марія Павленко.

Сусід повернув трактор у червні 2020 року, але Марія Сергіївна помітила підміну.

«Я своїми руками заробила на той тракторець… Я ходила наймитувати за трактором, за кіньми. А моє стояло. Я добилася свого тракторця… У мене вкрали мою працю», – плаче жінка.

Вона розповідає: номер мотора трактора в технічному паспорті інший, ніж на техніці, яку їй повернув сусід. Тому пенсіонерка звернулася до правоохоронців. Однак жодного документа про передачу техніки в тимчасове користування сусіду жінка не має.

«Коли передавала трактор, сказала йому, щоб у руки техніку нікому не давав, чужими городами не їздив, а якщо щось зламається, щоб мені розповів, – говорить Марія Павленко. – Казала: зробиш город, привозь, бо моє має в мене стояти».
Чоловік, якому вона дала в користування свій трактор, заперечує її слова.

«Нічого не сталося. Я працював на неї трактором. Потім ми посварилися. Вона сказала, що я їжджу людям по городах, трактором гроші заробляю. Я їй завіз трактора. І то колесо в неї пробите, то ще щось. Закінчилося все тим, що я їй замінив трактора», – зазначає Валерій Левков.

Поліція закрила справу. Керівник сектору дізнання відділення поліції № 3 Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області Юрій Маркевич розповів: правоохоронці дослідили справу та провели трасологічну експертизу, однак підміни двигуна не виявили.

Як з’ясувалося, при реєстрації трактора у 2008 році реєстратор помилився та вказав у документах номер двигуна іншого трактора.

Нині Марія Павленко готує заяви, аби справу поновили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 24 Липня 2022 08:34
у лютому місяці дала трактор посадити бульбу?....сама дала,думала ,що він їй платити буде за оренду...а тут не вийшло...
Анонім до дідо Показати IP 24 Липня 2022 13:46
Якщо найняла працювати трактористом, то зарплату мала б платити. Не менше мінімальної.
Олексій Показати IP 24 Липня 2022 09:09
За 14 років вже можна було навчитись їздити
Кент Показати IP 24 Липня 2022 15:10
Шо тут скажеш ,тупая дура
бувалий Показати IP 24 Липня 2022 17:37
яка бульба в лютому
123 Показати IP 25 Липня 2022 06:37
А я на відміну від ковгоспників зверху в тракторах не розбираюся. Але знаю дії поліцаїв, закрили справу, щоб не розглядати. та порішали за пляшку з ковгоспником

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus