USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Пожежі в лісах Амазонки досягли 14-річного максимуму

Сьогодні 00:14
Кількість пожеж у бразильських лісах Амазонки в серпні досягла найвищого рівня з 2010 року.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

Минулого року дощі пішли пізно і були слабкішими, ніж зазвичай, унаслідок чого тропічні ліси стали особливо вразливими для пожеж цього року.

Як повідомляється, супутники виявили 38 266 осередків пожеж в Амазонці в серпні. Це більш ніж удвічі більше ніж у попередньому році, і є найбільшим числом за цей місяць з 2010 року.

Пожежі в природно вологому і сирому біомі часто починаються на ранчо великої рогатої худоби, де місцеві жителі перетворюють джунглі на пасовища.

Читати ще: Грецію охопили смертельні пожежі через аномальне підвищення температури

Більш тепле повітря і суха рослинність створили умови, в яких пожежі можуть поширюватися швидше, а також горіти інтенсивніше і довше. Вирубка лісів також знизила здатність тропічних лісів виробляти дощ і вологість.

Вчені кажуть, що пожежі були спричинені поєднанням погоди, зміни клімату та дій людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus