USD 41.15 41.57
  • USD 41.15 41.57
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

Позбавлення прав і сотні тисяч компенсації: покарали пенсіонерку, яка на авто збила двох жінок біля Луцька

Сьогодні 14:16
Судили пенсіонерку, яка на автомобілі збила двох лучанок. Жінка на два роки залишилася без водійських прав та заплатила чималий штраф і компенсацію.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався близько 18:15 години 8 лютого 2024 року у селі Струмівка. Керуючи Skoda Fabia зі швидкістю 50 км/год., Людмила Г. проявила неуважність. Через це керманичка збила двох жінок, які переходили дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

Одна із потерпілих отримала переломи ноги, плеча та шиловидного відростка. В іншої – закритий перелом кісток тазу і забій головного мозку. За висновками медиків, травми належать до середнього ступеня тяжкості.

Читати ще: Велосипедист травмувався об дверцята спецтехніки: у Ковелі комунальника ледь не посадили на три роки

Обвинувачена свою вину повністю визнала, щиро розкаялася та просила суворо її не карати. Відомо, що жінка вперше притягується до криміналу, є пенсіонеркою, частково відшкодувала збитки, зобов`язалася надалі дотримуватися бездоганної поведінки та не порушувати ПДР.

Одна із потерпілих розповіла, що вони переходили дорогу в темну пору доби, але пішохідний перехід освітлювався. Мовляв, автомобілів спершу не бачили, а коли майже перейшли дорогу, то відчула удар в ногу. Жінка підвелася, попри сильні болі у нозі та руці. Її супутниця лежала орієнтовно за 8 метрів від неї. Обох постраждалих госпіталізували.

Читати ще: Десять років без прав і 51 тисяча штрафу: у Луцьку жінку втретє судили за їзду під наркотиками

Дії обвинуваченої кваліфікували за ч.1 ст.286 КК України, тобто як порушення Правил дорожнього руху, що спричинили потерпілим ушкодження.

Суд визнав Людмилу Г. винною та призначив 56 100 гривень штрафу з позбавленням прав керування ТЗ на два роки. Також водійка заплатить 44 тисячі медзакладу за лікування потерпілих, а ще компенсує моральну шкоду обом жінкам: це 150 тисяч і 100 тисяч.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus