USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Поїхав за машиною, опинився на полігоні»: волонтерам на кордоні вручають повістки

15 Січня 2024 10:25
Тепер волонтерам, які виїжджають за кордон за машинами для ЗСУ, необхідно отримати довідку від ТЦК.

Про це розповів засновник групи компаній «Прайм» і керівник благодійного фонду «Незламні крила» Дмитро Леушкін УНІАН.

За його словами, раніше був зрозумілий перелік документів, з якими волонтерам можна було виїхати за кордон, однак зараз ситуація змінилася. На перетині кордону від них вимагають довідки від військкомату, втім, якої саме форми – невідомо.

«Тих волонтерів, які вперше виїжджали за авто, взагалі не випускали, споряджали повісткою і відправляли в ТЦК. А тих, хто виїжджав не вперше – допитували, немов вони ДРГ-групи. Мені відомий випадок, коли волонтер однієї з організацій їхав за машинами, а в підсумку зараз служить на полігоні в Житомирі», – розповів Леушкін.

Читати ще: Відстрочку від мобілізації не дають автоматично: як оформити і які документи потрібні

Через заплутаність процедури перетину кордону, благодійний фонд «Незламні крила» припинив приганяти машини з-за кордону і поставляти їх на фронт.

На його думку, тепер певний обсяг машин, які надходили на фронт, точно зменшиться.

«Автотранспорт – це витратний матеріал. Ці машини постійно ламаються, вибухають, виходять з ладу. Вони можуть служити довго, а можуть бути знищені за один день. Техніки на війні багато не буває. На ній виїжджають сапери, відбувається вивезення поранених, антидронова діяльність. Ті, хто запускають дрони, теж на позашляховиках виїжджають», – зауважує волонтер.

Варто додати, що офіційних змін щодо перетину кордону волонтерами із України не було.

Читати ще: Волинянин відмовився від мобілізації, бо доглядає за хворою матір'ю. Суд його покарав

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волиняка з володимир Показати IP 15 Січня 2024 14:09
У більшості випадків- волонтерство це прикриття своєї діяльності по закупівлям спецтехнки чи автотранспорту, та відмазка від служби.От у Володимирі-Волинськім є група волонтерів які цим хизуються і прикривається. Але конкретно не кажуть ті волонтери з Володимира-Волинського,, що придбали, на яку суму., а що предали на фронт, які гроші на це пішли. Тобто все якось так шита-крита !!!Люди здають гроші цим волонтерам, але звіту по використаних грошах ніхто не бачить
олександр Показати IP 15 Січня 2024 14:28
давно пора навести порядок серед так званих волонтерів, чомусь всі хочуть збирати кошти але мало хто дає свої кошти чи майно а навпаки непогано живуть за зібрані для ЗСУ кошти. Чому волонтери мають право таксувати вночі і т.д.
Анонім Показати IP 15 Січня 2024 15:00
таке життє: або ти наіпеш, або тебе наіпуть
Лучанка Показати IP 15 Січня 2024 15:01
Волонтери, особливо ті, що давно працюють на допомогу військовим мають мати перепустки на кордоні, видані державою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus