USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Повстанці Малі запропонували віддати полонених вагнерівців Україні

28 Липня 2024 23:04
Повстанці-туареги (CSP-PSD) на півночі африканської країни Малі, які розгромили велику групу «вагнерівців» та взяли в полон значну кількість бойовиків, запропонували передати їх українській стороні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі представника CSP-PSD у соцмережі.

«Ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців «Вагнера» і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу», – йдеться у повідомленні.

У групі сподіваються, що такий крок сприятиме зміцненню «наших зв’язків і нашій спільній перемозі».

Раніше сьогодні стало відомо, що повстанці об’єднання озброєних груп на півночі Малі, населеній переважно туарегами, заявили про знищення десятків солдатів ЗС Малі та російських найманців з ПВК «Вагнер» внаслідок сутички неподалік кордону з Алжиром.

Таож стало відомо, що у Малі загинув командир «Вагнера» Антон Єлізаров (Лотос), який раніше очолював наступи на Соледар та Бахмут під час російського вторгнення в Україну.

Після військового перевороту у травні 2021 року в Малі править військова хунта, яка підтримує тісні зв’язки з Росією і звертається за послугами найманців із контрольованої російськими спецслужбами ПВК «Вагнера».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus