USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Повістки вручатимуть не так, як раніше. Що зміниться восени

Сьогодні 20:17
Процес вручення повісток в Україні зазнав змін. Згідно з оновленими нормами законодавства, документи будуть вручати не лише особисто, але й за допомогою рекомендованих листів з описом вмісту.

Потрібно це для того, аби забезпечити їхнє отримання навіть у випадку відсутності військовозобов’язаного за адресою проживання, інформує 24 Канал.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня, оновлені повістки тепер можуть бути сформовані через Єдиний державний реєстр призовників та матимуть таку саму юридичну силу, як і традиційні бланки.

Читати ще: ТЦК автоматично отримають дані чоловіків, які системно ховалися від обліку, – Міноборони

Оновлені повістки будуть роздруковані на бланку або сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників. Важливим моментом є те, що і традиційні бланки, і ці документи, матимуть таку саму юридичну силу.

«Кожну повістку засвідчує особистим підписом керівник ТЦК та СП. Кожний такий документ буде скріплений гербовою печаткою. Від вересня запровадять кваліфікований електронний підпис керівника ТЦК на повістках, сформованих електронним шляхом, а також QR-код, що дозволить швидко перевірити дійсність документа», – йдеться в постанові Кабміну.

Читати ще: ТЦК зможе бачити дані про несплачений штраф та відкриті справи в суді ухилянтів

Керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Олег Берестовий уточнив, що повістки, сформовані з електронного реєстру, можна буде перевірити через мобільний застосунок Резерв+.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus