USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Повістки надсилатимуть поштою після 16 липня, – Міноборони

14 Червня 2024 22:11
Після 16 липня повістки в Україні зможуть надсилати звичайною поштою – після того, як спливе встановлений законом строк у 60 днів на уточнення військово-облікових даних.

Про це в ефірі «1+1» повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін, передає ТСН.

«Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто – тоді так», – сказав він.

Лазуткін також уточнив алгоритм вручення повісток поштою після 16 липня.

Читати ще: Коли повістку можуть надіслати поштою й коли вона вважатиметься врученою? Нові правила оповіщення

«Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється знову ж таки під підпис, або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доправлена... Якщо людини не було фізично на місці і повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення», – пояснив речник Міноборони.

Варто зазначити, що повістка в двері не вважатиметься законно врученою. Проте повістку вважатимуть врученою, якщо її вручать особисто людині, якої вона стосується. Крім того, на ній потрібно поставити підпис про отримання. Інакше цей документ не матиме юридичної сили.

Читати ще: В Україні набув чинності закон про мобілізацію. Що він передбачає
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
??? Показати IP 14 Червня 2024 23:04
або вона повертається і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доправлена... (c) електронних повісток не буде (с)
Павел Показати IP 14 Червня 2024 23:58
Якщо людини не було фізично на місці і повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення» А если человек в душе или в магазин вышел или в гости пошел? Штраф на десятки тысяч? За что? Реально кто это выдумывает и с какой целью, такое впечатление, что какой-то коллаборант? Не дождались, кладите в ящик и давайте хотя бы неделю срока, если не пришел, тогда уже да, а иначе это, ИМХО, ни в какие ворота. Есть же уже правила вручения судебных повесток.
ОДІН Показати IP 15 Червня 2024 08:06
ГОЛУБАМИ ХАЙ СПРОБУЮТЬ ТИМ ЩО ЗАКОРДОНОМ.
Неоніла Показати IP 16 Червня 2024 16:56
Депутати хай ідуть. Вже всю бідноту вигребли. Хай мажори ідуть свої личинки захищати і статки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus