USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

«Повір у себе»: близько 150 юнаків та дівчат змагалися за чемпіонство з легкої атлетики у Володимирі

5 Липня 2024 12:02
Цьогоріч у Володимирі на стадіоні «Олімп» провели фінальні змагання ХХХІ Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дітей з інвалідністю, яка була присвячена 33-й річниці незалежності України.

Захід тривав з 2 по 5 липня і зібрав близько 150 представників із 17 областей України та Києва. У змаганнях брали участь спортсмени з Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської, Волинської областей та Києва.

Юнаки та дівчата змагалися у різних категоріях: ураження опорно-рухового апарату, порушення зору, слуху та розумового і фізичного розвитку. Загалом були представлені наступні види програми: біг 60, 100, 200, 400, 800, 1500 метрів, штовхання ядра, метання м’яча та стрибок у довжину.

З вітальним словом до учасників змагань звернувся міський голова Володимира Ігор Пальонка.

«Володимир – одне із мальовничих куточків нашої Волинської області, ми з радістю відгукнулись на те, щоб такий захід відбувся саме у нас. Організатори старалися максимально підготувати базу, створити сприятливі умови для того, щоб ви, наші прекрасні діти, могли позмагатися, отримати позитивні емоції, насолодитися спілкуванням один із одним, бо ми живемо у складний для країни час і такі заходи тільки наближають нас до перемоги, згуртовують і дарують позитивні емоції», – наголосив мер.
Представниця Українського центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю Наталія Алексєєнко нагадала про важливість змагань і зазначила, що через воєнний стан усі масштабні заходи проводяться саме у західних областях України.

«Хочу звернути увагу, що спартакіада «Повір у себе» розпочалася у 1994 році, у змаганнях беруть участь спортсмени вікових категорій 2009-2013 р.н. На сьогодні це вже 31 спартакіада і це дуже значимий захід для наших дітей, для всієї держави, це єдиний всеукраїнський захід, який проводиться Міністерством молоді та спорту України, Національним комітетом людей з інвалідністю, Українським центром «Інваспорт». І дуже шкода, що ми втратили можливість проводити заходи, як і раніше, в «Артеці», в Одесі або Євпаторії. Але, на щастя, ми з кожним роком проводимо спартакіаду в інших містах і пізнаємо нових друзів. На цей раз – це чудове місто Володимир», – сказала Наталія Алексєєнко.
Своєю чергою т.в.о. начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук подякував Володимирській громаді за прийнятий виклик провести Всеукраїнську дитячу спартакіаду «Повір у себе» з легкої атлетики та наголосив на відвазі учасників, які беруть участь у заході.
Волинь на цих змаганнях представляли 23 спортсмени. Одним із них був 12-річний Дарій Лобашев. У перший змагальний день юнак виборов друге місце на дистанції у 60 м.

«Я беру участь у бігу на 60 і 200 метрів та в метанні м’яча. Чесно, дуже задоволений, що приїхав сюди, вже знайшов нових друзів. Метати м’яч я спробував на так давно і в мене непогано виходить. Але, певно, я люблю більше лижний спорт – там більше екстриму. На цих змаганнях я мав конкурента на дистанції 60 м, ми прибігли майже одночасно, та все ж мені вдалося посісти друге місце», – поділився враженнями від змагань Дарій.
Переможцем у метанні м’яча став 16-річний спортсмен з Миколаївської області Олександр Расказов.

«Десь з п’яти років я вже займаюся метанням м’яча, дуже це люблю. Хоча спробував себе у єдиноборствах, футболі, баскетболі, боксі і багато інших видах спорту, бо мені загалом подобається спорт, але метати м’яч у мене виходить найкраще. Загалом я тренуюся на постійній основі, але до цих змагань спеціально не готувався, це було спонтанне рішення. Минулого року на спартакіаді я поставив власний рекорд у метанні м’яча – 60 м, і я думаю, що поки найкращий у своїй категорії. Це вже мій останній рік участі у цих змаганнях, а далі мене чекають чемпіонати серед дорослих», – говорить про досвід та подальші плани Олександр.
Сашко залишив посил для однолітків та усім людям, які хочуть розвиватися.

«Хочу сказати усім: досягайте своїх цілей, покращуйте результат і будьте краще всіх!» – підсумував юнак.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus