USD 41.25 41.65
  • USD 41.25 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Повінь у Бельгії: понад 20 загиблих, в країні оголосять жалобу

16 Липня 2021 22:47
Кількість людей, які загинули внаслідок повені на сході Бельгії, сягла 23.

Як передає DW, про це повідомляє у п’ятницю, 16 липня, інформагенція Belga з посиланням на Ерве Жамара – губернатора провінції Льєж, яка особливо постраждала від стихії.

«На дахах будинків у провінції Льєж досі перебувають люди, які не їли та не пили протягом 36 годин», – заявив чиновник.

20 липня в Бельгії оголосять одноденну жалобу за загиблими, написав бельгійський прем’єр Александер Де Кроо у Twitter.

Міністерка внутрішніх справ Бельгії Аннелі Верлінден повідомила, що багато людей вважаються зниклими безвісти. Їх шукають за допомогою дронів і гелікоптерів. За попередніми даними МВС, ідеться про 20 зниклих. Окрім того, 20 людей поранені. У МВС офіційно заявили поки що про 20 загиблих.
Через повені в Бельгії зупинене залізничне й автомобільне сполучення. Це зачепило і столицю – Брюссель. Влада закликала громадян відмовитися від поїздок і подорожей.

Нагадаємо, ількість жертв повені на заході Німеччини перевищила 100, доля понад тисячі осіб залишається невідомою. У поліції прогнозують, що число жертв збільшуватиметься. Водою знищені або підтоплені численні будівлі. У Ерфштадті пошкоджений газопровід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus