USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Повідомили причину смерті у в'язниці Макафі – автора популярної антивірусної програми

29 Червня 2021 08:14
Судмедексперти назвали причину смерті засновника компанії McAfee і творця однойменного популярного антивіруса Джона Макафі в іспанській в'язниці.

Про це пише УНІАН з посиланням на Reuters.

Розтин підтвердив, що чоловік скоїв суїцид. За словами адвоката Хав'єра Вільяльби, вдова Макафі вже зажадала провести повторний незалежний розтин.

Між тим представник судової системи Каталонії запевнив ЗМІ, що не має жодної інформації про розтин.

Нагадаємо, бізнесмена виявили мертвим у в'язниці Сан-Естеве-Сесровірес в Барселоні 23 червня. Пізніше з'ясувалося, що він залишив послання на випадок своєї смерті: в ньому говорилося, що він не збирається здійснювати суїцид. Вдова Макафі звинуватила в його смерті владу США.

Хто такий Джон Макафі

Уродженець англійського графства Глостершир Макафі був яскравою і неоднозначною фігурою в IT-світі. Першою чергою він був знаменитий тим, що його компанія першою в світі випустила програму-антивірус для комерційного використання.

Успіх McAfee VirusScan допоміг дати поштовх для розвитку інших компаній в цій сфері, чия сумарна вартість обчислюється сьогодні сотнями мільярдів доларів.

Макафі заснував компанію, названу на свою честь, в кінці 1980-х, а в 2010 році продав свою компанію корпорації Intel за $7,6 млрд.

Протягом свого життя він двічі намагався стати кандидатом у президенти США від Лібертаріанської партії.

Макафі затримали в жовтні 2020 року в аеропорту Барселони за запитом США, коли він збирався сісти на літак, прямуючи в Стамбул.

Звинувачення на адресу Макафі

За версією прокуратури США, Макафі не подавав податкові декларації в 2014-2018 роках, незважаючи на значні доходи від консультацій, доповідей і продажу телеправ на документальний фільм про його життя. За цей час він заробив близько $10 млн, вважає слідство.

Джону Макафі загрожувало до 30 років позбавлення волі.

Крім того, Макафі звинувачувався в маніпуляціях з курсами криптовалют, на чому він разом зі спільником, імовірно, заробив близько $13 млн. Сам підприємець заперечував звинувачення і називав їх політично мотивованими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus