USD 41.60 41.97
  • USD 41.60 41.97
  • EUR 41.70 41.97
  • PLN 10.50 10.70

Повідомили про повернення з полону військового, який нібито співпрацював з росіянами. Цю інформацію перевірятимуть

Сьогодні 08:43
Колишній військовополонений та учасник авіапрориву до Маріуполя Віктор «Лелека» Лахно заявив, що 17 липня обміняли військового, який нібито співпрацював з росіянами у полоні. У 35 ОБрМП, в ГУР та в Координаційному штабі повідомили, що інформацію перевіряють.

Про це пише Українська правда з посиланням на Лахно в Instagram, 35 окрему бригаду морської піхоти у Facebook, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, представника ГУР Андрія Юсова в етері Радіо Свобода.

За словами Лахно, звільнений 17 липня Максим Бобилев начебто брав участь у побитті військових бригади «Азов» та співпрацював з адміністрацією колонії, де утримували полонених.

Читати ще: 95 українських захисників звільнені з російського полону

За даними військового, Бобилев – родом із Херсонщини. Під час полону він начебто товаришував із працівником дисциплінарного ізолятора Оленівки на прізвисько «Кортік», якого Лахно назвав «катом, що закатував дуже багато наших хлопців». Лахно також показав в Instagram переписки з іншими людьми, що начебто підтверджують співпрацю Бобилева з росіянами.

У 35 окремій бригаді морської піхоти заявили, що інформація про військового ретельно перевіряється.

«У засобах масової інформації шириться новина про співпрацю з російськими загарбниками під час перебування у полоні одного із звільнених сьогодні наших військовослужбовців.

Офіційно повідомляємо, що інформація про цей факт зараз ретельно перевіряється. У разі підтвердження викладених у медіа фактів, будуть прийняті відповідні рішення у межах чинного законодавства», – сказали в 35 ОБрМП.

Читати ще: Чотирьох волинян повернули з російського полону

У Координаційному штабі «Українській правді» повідомили, що щодо з’ясування усіх обставин працюють правоохоронці:

«Повернули захоплених у ворожий полон військовослужбовців, громадян України, які хотіли повернутись на Батьківщину. Зараз звільнені захисники проходять реабілітацію, також здійснюються постізоляційні заходи – працюють правоохоронці щодо з’ясування усіх важливих, з точки зору дотримання законності, питань».

Також представник ГУР Юсов зазначив, що за цією історією слідкують.

«Якщо є ті чи інші факти, які потребують перевірки і додаткової уваги, в тому числі і з точки зору контррозвідувальних аспектів, то така робота проводиться», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Обама Показати IP Сьогодні 09:53
Всіх і кожного військовополлонених треба ретельно перевіряти, а також вивчати обставини потрапляння у полон !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus