USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Повідомили про підозри чотирьом ексдиректорам «Волиньвугілля» за збитки для екології на мільярд

22 Травня 2023 12:15
Державне бюро розслідувань оголосило підозру чотирьом колишнім директорам держпідприємства «Волиньвугілля», які з 2017 до 2022 року завдали екології збитків на 1,17 мільярда гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідство встановило, що 2018 року в підприємства завершилися спеціальні дозволи Державної служби геології та надр України на видобуток вугілля у двох із пʼяти їхніх шахт, але директор наказав працівникам видобувати далі. Кожен з наступних директорів, за даними ДБР, чинив так само: порушував закон і шкодив екології.

Читати ще: Колишнього гендиректора «Волиньвугілля» поновили на посаді. Шахтарі протестують

За чотири роки на шахтах «Волиньвугілля» нелегально видобули 132,4 тисяч тонн корисних копалин, яке продавали за чинними контрактами держпідприємства. Це висновки інженерно-екологічної експертизи, що підтверджуються документами, вилученими на підприємстві та у регуляторних органах.

За такі дії чотирьом ексдиректорам «Волиньвугілля» загрожує увʼязнення до шести років за різними частинами ст. 240 Кримінального кодексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тур Показати IP 22 Травня 2023 13:00
Вугілля вже не добувають, а екології шкода он яка! То навіщо державі ту контору непотрібну утримувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus