USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.50 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Повідомили, коли зможуть повністю відновити водопостачання в Луцьку

25 Листопада 2022 13:34
У зв’язку з продовженням стабілізаційних робіт в енергосистемі України, в Луцькій громаді також можливі тимчасові аварійні зупинки водопостачання або пониження тиску води.

Про це повідомили в «Луцькводоканалі».

Через аварійні відключення електроенергії на об’єктах водоканалу відбуваються раптові, непрогнозовані зупинки, зокрема і артезіанських свердловин. Також проводять відповідні перемикання в електромережах, що призводить до автоматичного спрацювання захистів і аварійного відключення об’єктів підприємства.

При цьому КП «Луцькводоканал» намагається забезпечувати безперебійне водопостачання, працюючи в режимі 24/7. Станом на зараз забезпечують баланс води, яка підіймається з надр, і відразу після очищення такий же об’єм подають у місто.

Досягти робочого тиску в мережі водопостачання у місті, враховуючи ситуацію в енергосистемі та з розбором води, можливо лише на ранок неділі.

«Просимо врахувати складні обставини, до яких призвела атака ворога! Закликаємо всіх користувачів послуг водопостачання максимально економно використовувати воду, щоб зменшити об’єм відбору, оскільки це також є одним зі стабілізаційних факторів у системі водопостачання», – наголошують у «Луцькводоканалі».

Підприємство постійно проводить консультації з енергетиками, щоб мінімізувати вплив планових і аварійних відключень на систему водопостачання і водовідведення міста.

Важливо, що попри надскладні умови, спричинені новою ворожою атакою, працівникам вдалося зберегти в робочому стані всі об’єкти підприємства, усе енергетичне і регулювальне обладнання –в робочому стані.

Упродовж найбільш критичної доби працівники КП «Луцькводоканал» працювали на межі можливостей, щоб врятувати систему водовідведення від невиправних наслідків.

«Дякуємо працівникам ДСНС і нашим аварійникам, завдяки яким вдалося забезпечити своєчасне відкачування з КНС і не втратити головні насосні станції, що могло призвести до екологічної катастрофи. Наголошуємо на необхідності створення тридобового запасу технічної води та подбати про наявність питної води на три доби для всіх лучан! Адже кожен громадянин має розуміти, що нові атаки ворога можуть статися в будь-який момент», – нагадують у «Луцькводоканалі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 25 Листопада 2022 22:46
А в львові все гаразд....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus