USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Повідомили, коли в Луцьку розпочнеться харчування учнів початкових класів за бюджетні кошти

Сьогодні 14:01
З жовтня 2024 року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, місцевим бюджетам надано субвенцію з державного бюджету на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти.

Кошти надійшли на рахунки Луцької міської ради 9 жовтня, найближчим часом їх розподілять між закладами освіти, повідомили в департаменті освіти.

Варто зауважити, що ця субвенція спрямована на забезпечення одноразовим харчуванням учнів початкових класів (тобто кошти не передбачені для харчування учнів, які перебувають на групі продовженого дня).

Кошти субвенції визначені відповідно до Бюджетного кодексу України, освоюють за такою процедурою: оголошення закупівлі послуги/продуктів харчування, підписання договору, внесення змін до чинного договору надання відповідних послуг, відкриття та реєстрація рахунків у казначейській службі, бухгалтерський супровід та інше. Це потребує певного часу, а саме – 15-20 календарних днів.

Читати ще: ООН цьогоріч оплатить харчування 160 тисяч українських дітей у школах

Враховуючи це, щоб організувати харчування дітей 1-4 класів у 2024 році, потрібно дотриматися процедур відповідно до норм чинного законодавства із врахуванням договорів щодо оренди харчоблоків та надання послуг з харчування дітей пільгових категорій.

Харчування дітей розпочнеться орієнтовно з 4 листопада 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus