USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Повідомили, де зараз може перебувати затриманий у Білорусі засновник NEXTA

24 Травня 2021 22:21
Один із засновників опозиційного білоруського Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич може перебувати в одній з лікарень Мінська.

Про це Телеграм-каналу «Беларусь головного мозга» повідомила мати Романа Наталія Протасевич, передає УНІАН.

За непідтвердженою інформацією, затриманий перебуває в критичному стані через проблеми з серцем.

У коментарі каналу «Белсат» Наталія Протасевич уточнила, що це може бути правдою, оскільки у сина були серйозні проблеми з серцем.

«У Романа є проблеми з серцем, його через це в армію не взяли. Одного разу у нього стався передінфарктний стан. Ми всі сердечники по материнській лінії. Я, дочка, бабусі, дідусі. Якщо йому щось там зробили, то це могло спровокувати серцевий напад», – каже жінка.

Вона не знає, в якій лікарні може бути Роман. Пояснює: інформація переходила від одних лікарів до інших, оскільки медики зараз дуже залякані.

У пресслужбі МВС Білорусі заявили, що Роман Протасевич перебуває під вартою в слідчому ізоляторі № 1 Мінська.

«Скарг на стан здоров’я в адміністрацію установи від нього не надходило», – заявили силовики.

За інформацією наближеного до Олександра ЛукашенкаТелеграм-каналу «Пул первого», завтра він має намір виступити із заявою з приводу ситуації із затриманням Протасевича.

Пізніше в мережі з’явилося відео із затриманим активістом, в якому він на камеру каже, що знаходиться в СІЗО № 1 Мінська. «Можу заявити, що ніяких проблем зі здоров’ям, в тому числі серцем або іншими органами у мене немає. Ставлення з боку співробітників до мене максимально коректне і за законом. Також зараз я продовжую співпрацювати зі слідством і даю свідчення за фактом організації масових заворушень у місті Мінську», – заявив Протасевич.
Примітно, що на обличчі у нього можна помітити сліди від ймовірних побоїв.
23 травня в аеропорту «Мінськ» екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про мінування. Літак перевірили, бомбу не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.

Після посадки влада країни затримала засновника Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який знаходився на борту літака.

Відразу ж з’явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з ексголовним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29.

Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).

З 25 травня уряд Литви вирішив заборонити прибуття в країну і відбуття з Литви літаків, маршрут яких проходить над територією Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Травня 2021 07:16
м.рзкий гос.переворотчик. в тюрьму тебя на 15лет, чтобы другим неповадно было.
Я Показати IP 25 Травня 2021 08:24
кому той мудак потрібен крім тих хто йому платив
777 Показати IP 25 Травня 2021 12:01
Там.где и должны находится все подобные. в сизо. Потом лет на 15 отбудет на крытую.а там как знать.может на свободу с чистой совестью.
Люстра Показати IP 25 Травня 2021 14:03
Він з побитою мордою дає свідчення і співпрацює зі слідством у СІЗО КДБ Мінська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus