USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Повернувся з Польщі, щоб боронити Батьківщину: загиблому волинянину Ігорю Бернацькому просять надати звання Героя України

26 Вересня 2023 08:06
На сайті Президента України зареєстровано петицію із проханням надати загиблому військовому із Берестечка Луцького району Ігорю Бернацькому звання Героя України (посмертно).

Головний сержант Бернацький Ігор Леонідович (позивний Пенсія), технік радіолокаційної системи посадки літаків роти зв’язку та радіотехнічного забезпечення батальйону зв’язку та радіотехнічного забезпечення військової частини А0959, призваний на військову службу 09 березня 2022 року, був непохитним у своєму прагненні захищати Батьківщину. Ігор щиро вболівав за долю України, тому повернувся із Польщі, де проживав і працював останні шість років, аби пліч-о-пліч з українськими воїнами боронити рідну землю.

Відданий Військовій присязі на вірність Українському народу, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув 28 червня 2023 року поблизу населеного пункту Сторожове Волноваського району Донецької області.

Отримавши тяжке поранення під час тяжких боїв, Ігор прибув на евакуаційний пункт, та став допомагати вантажити найперше тяжко поранених воїнів на евакуаційну машину. Помітивши ворожий танк, який насувався на них, він разом із побратимом Олександром Цвидом ціною власного життя прикрили від’їзд БМП із пораненими воїнами, таким чином врятувавши їх.

«Ігор Бернацький з честю й гідністю виконав обов'язок громадянина України, патріота щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишався вірним побратимам, українському народу та нашій Батьківщині. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу Європи та всіх людей вільного світу.

Хоробрий воїн, який для багатьох став зразком незламності і міцності духу. Бернацький Ігор Леонідович – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України із врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно)», – йдеться у тексті петиції.

Підписати петицію можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus