USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

«Повернувся у складі окупаційних військ»: в Україні до 14 років в'язниці засудили зрадника, який перебував на службі у ЗСУ

26 Травня 2022 19:29
В Україні до 14 років ув’язнення засудили ексвійськовослужбовця-зрадника. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора, передає ТСН.

Як стало відомо, громадянин України перебував на військовій службі у Криму в 2014 році. Та під час незаконної анексії півострова Росією відмовився виконувати наказ про передислокацію своєї військової частини.

«Він вступив на службу до збройних сил РФ. Через вісім років – 25 лютого 2022 року – колишній військовий ЗСУ разом зі ще двома зрадниками повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які увійшли в місто Нова Каховка Херсонської області. Їх було взято в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області», – розповіли в пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Читати ще: Отримав російське громадянство, воював на Донбасі: на Волині затримали зрадника

Наразі суд визнав чоловіка винним у державній зраді та дезертирстві. Йому присудили покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Двом іншим зрадникам також вже винесли вироки: їх засудили на 14 та 15 років в'язниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus