USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Повернуть історичну назву: депутати підтримали перейменування села на Волині

16 Листопада 2023 13:00
Депутати Волинської обласної ради підтримали ініціативу жителів села Петрове та Поромівської сільської ради Володимирського району щодо перейменування села Петрове на Цуцнів.

За таке рішення вони проголосували 16 листопада на сесії облради.

Було затверджено подання до Верховної Ради України щодо перейменування населеного пункту. Селу Петрове хочуть повернути історичну назву.

Попередньо було проведено громадські слухання, а Поромівська сільська рада ухвалила рішення «Про перейменування села Петрове та повернення селу історичної назви – Цуцнів Поромівської сільської ради, звернення до Волинської обласної ради з поданням щодо перейменування села Петрове на село Цуцнів».

Зауважимо, що перша письмова згадка про село походить із грамоти 1376 року, коли князь Юрій Холмський подарував село Цуцнево церкві Пресвятої Богородиці в Холмі.

У 1958 році село перейменувала радянська влада на честь героя Радянського Союзу, заступника політрука 7-ї прикордонної застави 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону Українського прикордонного округу військ НКВС СРСР сержанта Василя Васильовича Петрова, який загинув 22 червня 1941 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джек Показати IP 16 Листопада 2023 14:00
Цуцнів?Це типу нормальна назва? Та назвіть:квіткове,ялинове,смарагдове.цуцнів………
Корiнний лучанин Показати IP 16 Листопада 2023 17:37
А цуценята згiднi?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus