USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Повені у Туреччині: кількість загиблих зросла до 58

15 Серпня 2021 17:54
Внаслідок повені на півночі Туреччині загинуло щонайменше 58 людей, багато осіб досі вважаються зниклими безвісти.

Про це ввечері у суботу, 14 серпня, заявив міністр внутрішніх справ країни Сулейман Сойлу, передає DW.

Повені у Туреччині почалися після дуже сильних дощів, які пройшли на півночі Туреччини ввечері 10 серпня, перетворивши вулиці міст на ріки та спричинивши зсуви ґрунту. Особливо постраждали від повеней чотири провінції біля Чорноморського узбережжя Туреччини: Кастамону, Бартин, Синоп та Самсун. Там потоки води зруйнували будинки та знесли кілька мостів. Загалом в безпечні місця було евакуйовано близько двох тисяч людей.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у п'ятницю, 13 серпня, відвідав район катастрофи та пообіцяв швидке відновлення будинків, доріг та мостів.

Близько місяця тому шестеро людей загинули внаслідок спричиненої сильними дощами повені у провінції Різе на північному сході Туреччини.

Нагадаємо, північ Туреччини потерпає від сильних опадів, що спричинило повені та зсуви в кількох населених пунктах. Стихія перетворила вулиці на ріки з металобрухту та автівок і обвалила будинки. У результаті повеней влада Туреччини вже повідомила про 38 загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus