USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Повалені дерева та розтрощені автівки: у Європі вирує ураган «Белла»

27 Грудня 2020 16:54
Країнами Західної Європи пронісся ураган «Белла». Стихія уже вдарила по Великій Британії, Франції та Бельгії. Швидкість вітру перевищувала 100 кілометрів на годину.

Як передає 24 канал, на морському узбережжі пориви вітру навіть досягали 120 кілометрів на годину, інформує France 24.

У країнах оголосили штормове попередження. У Бельгії – оранжевий рівень небезпеки. Особливо уважними просять бути водіїв, адже окрім урагану, на дорогах – ожеледиця та снігові замети. У Брюсселі через удар закрили парки та лісні зони.

Ураган «Белла» зачепить майже все атлантичне узбережжя Франції. Примхи негоди відчують навіть у Парижі.

Своєю чергою, через ураган порушено залізничне сполучення на півдні Великобританії. Затопило лінію між Борнмутом та Саутгемптоном. Частина колії перекрита деревами, які поламав вітер. Також повідомляють про численні затримки у русі між Дувром та Кале.

Найбільше стихія зачепила Бедфордшир та Нортгемптоншир. Лише у Бедфорді місцева влада повідомила про щонайменше 40 затоплених будинків.

Через негоду є великі проблеми з електропостачанням. В Уельсі через негоду без електропостачання залишилась 21 тисяча будинків.

Від «Белли» постраждала і Ірландія. Без електрики – близько 2 тисяч будівель. В країні оголошено рівень небезпеки жовтий.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, через потужний вітер у Нідерландах спостерігається ускладнення руху громадського транспорту, на вулицях багато повалених дерев, потрощених машин.

Також через сильний вітер та дощ важко пересуватися автівкою. Деякі дороги та розв’язки закриті. Тож усіх жителів закликають без потреби не сідати за кермо.

Така погода також призвела до проблем в аеропорту «Схіпгол», що біля Амстердама. Кілька літаків змогли приземлитися лише після кількох спроб.

«Белла» – це другий шторм на північному заході Європи, що вирує з 1 вересня 2020 року, і прийшов з Британських островів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus