USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Потужна геомагнітна буря накриє Землю

19 Травня 2023 22:50
На Сонці з’явився один із найпотужніших спалахів, а викид її енергії вже призвів до появи проблем на двох континентах.

Про це пише Space.

Найновіші дані від вчених із Центру прогнозування космічної погоди у США підтверджують, що сонячна пляма, частково прихована за південно-східним краєм Сонця, викликала потужний сонячний спалах класу M9.6 увечері 16 травня.

Хоча сонячна пляма не була звернена до Землі, наслідки виверження відчувалися, оскільки випромінювання від події спричинило помірне вимкнення радіо в деяких частинах Північної Америки, Центральної Америки та Південної Америки.

Втім це не останнє виверження, яке сталося. Згідно з прогнозами вчених, через обертання Сонця прихована сонячна пляма скоро з’явиться в полі зору Землі, а саме в суботу, 20 травня, а потім 22 або 23 травня.

Варто зауважити, що хоча геомагнітні бурі є природними явищами, важливо вміти захистити себе від їх можливих впливів.

Зокрема, деякі люди можуть відчувати певні фізичні та психологічні ефекти внаслідок геомагнітних бурь. Це може включати головні болі, розлади сну, зміни настрою та загальну втомлюваність. Схильним до таких реакцій потрібно намагатися зберігати спокій, дотримуватися режиму сну і здорового способу життя, а також звертатися до медичних фахівців, якщо симптоми стають серйозними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus